Kaubojska bundevijada i ostala vikend događanja u Općini Fužine

Općina Fužine, 22. rujna – Dolazak jeseni Općina Fužine proslavit će interesantnim događanjima, a posebno atraktivna bit će Kaubojska bundevijada koja se održava u nedjelju 26. rujna u kultnom Roswell selu.

Zanimljiv program bundevijade na kaubojski  način u organizaciji Ureda za turizam Općine Fužine počinje u 11 sati s kreativnom dječjom radionicom Vesela bundevica koju vodi Antonija Čop gdje će djeca uz likovni dio moći naučiti kako pravilno rezbariti bundeve. S nestrpljenjem se očekuje i živopisno natjecanje u rezbarenju bundeva. U timovima do četiri osobe posjetitelji će imati mogućnost natjecati se na najljepšu, najstrašniju i najkreativniju bundevu, a kaubojski imidž za sudionike natjecanja je obvezan. Svoja znanja posjetitelji će moći provjeriti i sudjelovanjem u prigodnom western kvizu. Tematike kviza su country glazba, western filmovi i američka povijest. Pobjednici natjecanja i kviza bit će nagrađeni prigodnim nagradama, a pobjednike kviza očekuju i novčane nagrade, 150 kuna za prvo mjesto, 100 kuna za drugo te 50 kuna za treće mjesto. Za glazbu u country stilu pobrinut će se DJ Rabbit, a program će pratiti i gastro ponuda s neizostavnom bućnicom. Kotizacija za dječju radionicu te sudjelovanje u kvizu iznosi 20 kuna, a 50 kuna za sudjelovanje u natjecanju rezbarenja naj bundeva (u iznos kotizacije uključena je bundeva). Za rezbarenje bundeva potrebno je ponijeti vlastiti pribor.

Kazališna predstava Operacija kamp u izvedbi Ri Teatra održat će se u petak, 24 rujna s početkom u 20 sati u Domu kulture u Fužinama, a ulaz je besplatan. Operacija kamp je vesela, životna duhovita komedija za koju ne sumnjamo da će nasmijati sve gledatelje. Riječki pisac Donato Jurković („Zimmerfrei“, „Izvorno hrvacko“, „Po duhu Svetom“, „Crna kutija“…) se ovoga puta odlučio za komediju zabune, komediju situacije u kojoj iz trenutka u trenutak nastaju nove komične situacije te bi se predstava, da nema napada smijeha, doslovno gledala u jednom dahu. Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Marina Deželjin, Jasna Jeličić, Ivan Raffaelli i Bojan Lakoš. Režiju potpisuje cijeli glumački ansambl, autor je Donato Jurković, dok scenografiju, zvučne efekte i oblikovanje svijetla potpisuje Igor Kondić.

In memoriam Krešo Golik

U spomen na 25-tu godišnjicu smrti legendarnog redatelja i scenariste Kreše Golika, rođenog Fužinarca, u organizaciji Školske družine Kreše Golika iz Osnovne škole Ivanke Trohar u kinu Lič održat će se prigodna projekcija o njegovu životu i kreativnim ostvarenjima. Realistični dokumentarni film Još jedan brod je zaplovio i igrani film Plavi 9 njegovi su debitantski uradci. Njegov bogati kreativni opus svakako će biti posebno pamćen i po režiji jedne od najpopularnijih televizijskih serija Gruntovčani. Dobitnik je Nagrade Vladimir Nazor za životno djelo, dviju Brončanih arena za režiju Tko pjeva zlo ne misli te filma Ljubica. U njegovu čast osnovana je Vjesnikova godišnja nagrada za životni doprinos filmu, Nagrada Krešo Golik. Školska družina u čast poznatom redatelju premijerno će prikazati najnoviji filmski uradak pod nazivom Divna je moja mama  te kratkometražni film Pitagorin poučak. Prigodni program posvećen Kreši Goliku održava se u subotu, 25. rujna s početkom u 16 sati u kinu Lič. Više informacija o atraktivnim programima manifestacija i brojnim sadržajima Općine Fužine možete saznati putem Facebook stranice Ureda za turizma Općine Fužine.

Odgovori

Pin It on Pinterest