Zajedničkom suradnjom do učinkovitije zaštite okoliša u Istri

1. Skup institucija Istarske županije u domeni zaštite prirode održan je danas, u zajednici Talijana – Circolo, u Puli, u organizaciji županijske Javne ustanove Nature Histrica, a kojem su prisustvovale i JU Nacionalni Park Brijuni, JU Kamenjak, JU Park Prirode Učka, CIM – Centar za istraživanje mora Rovinj, te Institut za poljoprivredu i turizam Poreč.

Cilj okupljana je bio predstaviti dosadašnji rad svih navedenih ustanova, kao i njihove buduće aktivnosti, a bilo je govora i o zajedničkoj suradnji na pripremi i kandidiranju EU projekata iz domene zaštite prirode. Nadalje, raspravljalo se o klimatskim i ekološkim izazovima današnjice, kao i zelenoj tranziciji.

Budući da u Istri postoji nedostatan broj stručnjaka koji se bave pitanjima zaštite prirode, sudionici Skupa zaključili su da je nužna tijesna suradnja i sinergijsko djelovanje svih navedenih ustanova, te je dogovoreno da će u nadolazećem razdoblju susreti te vrste biti učestaliji u vidu bolje suradnje i aktivne zaštite na terenu.

Odgovori

Pin It on Pinterest