Lerotić: Hrvatski građani i poduzetnici brutalno oporezovani!

ZAGREB – Tijekom današnjeg iznošenja stajališta klubova zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik IDS-a, Marin Lerotić govorio je o aktualnoj temi, odnosno uvođenju eura kao službene valute za 2023. godinu.  Naveo je da je to zasigurno strateški ekonomski i politički interes koji će Hrvatsku dodatno pozicionirati unutar europske obitelji. Spomenuo je i da će se ulaskom Hrvatske u Schengen zaokružiti proces europske integracije gdje Hrvatska postaje ravnopravna za stolom sa zemljama članicama eurogrupe i Schengenskog prostora.

-Neće više biti valutnog rizika prilikom uzimanja kredita koji su naši građani nažalost jako dobro upoznali sa kreditima u švicarskim francima. Hrvatska će postati privlačnija stranim investitorima, podići kreditni rejting države i dovesti do smanjenja kamata na kredite građana, a ulaskom u eurozonu hrvatski izvoznici će postati konkurentniji, govori Lerotić. 

Zastupnik je podsjetio da nas strah ne smije blokirati u donošenju strateških odluka i da ukoliko dođe do određenih poskupljenja da to neće biti zbog eura kao takvog, već zbog toga što će netko pokušati zaraditi ekstra profit pod izlikom uvođenja eura i povisiti cijene. Budući da već sada do poskupljenja dolazi svakodnevno, a imamo kunsku valutu, smatra kako paralelno isticanje cijena u eurima i kunama treba biti pod posebnim povećalom javnosti kako bi se jasno detektiralo.

-Euro je nužan korak u daljnjem razvoju, ali ne i dovoljan. Ono što je Hrvatskoj potrebno, sada i dok je kunska valuta te sutra kada dođe euro, je rast životnog standarda kroz rast plaća i mirovina, a to je moguće jedino uz veći gospodarski rast i porezna rasterećenja. Hrvatski građani i poduzetnici  su brutalno oporezovani.

Tu Vlada mora pokazati da ima plan i viziju kako ostvariti ekonomski napredak i prosperitet, zaključio je Lerotić.

Odgovori

Pin It on Pinterest