Humanitarnom utrkom „Ne ću ben, sad je ura!“ prikupljeno 21.500 kn za rad Kluba Gea Pula!

Kao i svake godine, središnje događanje Ružičastog mjeseca 2021 u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka
„Pregledom do osmijeha“ , ove godine pod sloganom „Ne ću ben, sad je ura!“, koja je jučer održana na suncem okupanom Lungomareu.

Brojni su trkači i šetači, svih dobnih skupina, mlade obitelji s djecom odvojili svoje  vrijeme i učinili jučerašnji događaj posebnim. Trkača trasa duljine 6 km od Valkane  do Tvrđava Bourguignon i natrag istim putem, te šetačka od Valkana do Gortanove  uvale i nazad prštala je obiljem pozitivne energije i osmijeha sudionika koji su se  aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju.

Klub Gea zahvaljuje svima na sudjelovanju i uplaćenim startninama od kojih je  prikupljeno 21.500 kn! Zahvaljujući građanima koji su kupnjom starnog paketa  donirali Geu, Klub nastavlja pružati podršku oboljelima ne samo o raka dojke već i  oboljelima od drugih malignih bolesti. Od prikupljenih donacija nastavit će se  financirati savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, limfna  drenaža, FIT grupa, shiatsu tretmani, joga i kreativne radionice, ali i pomagati  potrebitima u kupnji dodataka prehrani kao i pružanje jednokratne pomoći.

Klub Gea posebno zahvaljuje Elvisu Peršiću i dečkima iz Atletskog saveza Istre,koji  su tehnički partneri utrke, Zboru atletskih sudaca Pula, Dorini Tikvicki koja je vodila  program i DJ-u Veljku Skolu koji se pobrinuo za dobro atmosferu na startu i cilju  utrke. Veliko hvala Flor D’Jana, Vina Babos, Uljara – oleificio Baioco, koji su se  osigurali nagrade trkačima, kako onima najuspješnijima, tako i onim nasumce 

izabranim. Zahvale idu i Brionki i OPG Grbac koji su obogatili starni paket i zasladili  sudionike slatkim fritulama. Hvala i Teatru Naranča i TV Novoj koji su snimili spot koji  je zaslužan za veliki odaziv građana na ovu hvalevrijednu akciju. 

Zahvale naravno i pokroviteljima manifestacije Gradu Puli, gradonačelniku Zoričiću,  dogradonačelnici Ivoni Močinić i svim pročelnicima gradskih Službi koji su i osobno  sudjelovali na manifestaciji, Turističkoj zajednici Grada Pule koja se pobrinula da  pulski divovi i rotor u Šijani svijetle ovaj vikend u ružičastoj boji, te Gradu Vodnjau  koji se također uključio u pokroviteljstvo.

Velike zahvale Nataša Sundara Photography i Vedrani Milovan koje su svojim  aparatima ovjekovječile prekrasnu atmosferu jučerašnje utrke.  

Medijski pokrovitelji: 

HRT Radio Pula – Centar Pula, TV Nova Pula, Pulska svakodnevnica – Fotografije i  zanimljivosti, Medulin FM, Radio Maestral 95,4 fm, Glas Istre, Regional Express  Istarski.hr, 5portal.hr, Rovinj FM, La Voce del Popolo i Radio Istra. Ne ću ben, sad je ura! 

#sadjeura 

Rak se može dogoditi svakome i nažalost statistički podaci pokazuju da će  svaka deveta žena Istri oboljeti od raka dojke. Godišnje u Istri oboli u prosjeku  128 žena, a njih 47 umire.  

Klub Gea Pula otvoren je za sve kojima je pomoć potrebna! Za sva pitanja,  informacije ili pomoć dostupni smo putem adrese e-pošte: info@geapula.hr i broja  tel. 097 6298 221. 

Više o svim programima podrške koje Gea Pula pruža, ali i savjete o pravima  onkoloških bolesnika, video o samopregledu dojke, pronađite na internetskoj stranici  www.geapula.hr 

NE „ću ben“, sad je ura! Odvojite jednom mjesečno pet minuta za  samopregled dojke! Kako? Nauči na www.geapula.hrBrini se o svom zdravlju, jedi zdravo, budi fizički aktivna, izbjegavaj alkohol i  duhanske proizvode.,

Odgovori

Pin It on Pinterest