Župan Miletić primio srebrne odbojkašice iz OŠ Vladimir Nazor iz Vrsara

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za učenice OŠ Vladmir Nazor iz Vrsara povodom osvajanja srebrne medalje u odbojci na 1. Svjetskim školskim sportskim igrama za učenike osnovnih škola od 13 – 15 godina. Na natjecanju, koje se sredinom rujna održalo u Beogradu, sudjelovalo je 2500 sudionika iz 35 različitih zemalja.

Župan Miletić je učenicama, njihovim učiteljicama mentoricama Kristini Lijović i Sanji Matukina te ravnateljici Škole Debori Cukola Zeneral čestitao na sjajnom uspjehu, izrazivši zadovoljstvo što ih je danas mogao primiti te iz prve ruke čuti njihove dojmove s natjecanja. 

– Vaša medalja je uistinu lijep uspjeh, ali ujedno i dobra promocija Istre i Hrvatske, te poruka svim mladima da je dobro baviti se sportom i zdravo živjeti. Iza nas je teških godinu i pol dana pandemije, koja je utjecala na život svakog od nas, a vama djeci i mladima nije sigurno bilo lako i tu posebno mislim na nastavu online i nemogućnost bavljenja sportom. Mladost prolazi i ne možemo je vratiti unatrag zato vam želim da što dulje u njoj uživate i da se ne žurite odrasti, poručio je župan učenicama zaželjevši im puno sportskih i drugih uspjeha.

Mentorice su se osvrnule na natjecanje i boravak u Beogradu od 11. do 19. rujna, koje je za sve njih bilo lijepo iskustvo koje će dugo pamtiti.

Odgovori

Pin It on Pinterest