Pijani sjeli za volan i izazvali prometne nesreće

U dane vikenda, od 22. do 24. listopada, na području Policijske uprave istarske evidentirano je devet prometnih nesreća, i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 450 vozača te su iz prometa isključili 15 vozača i sedam vozila. Utvrđeno je 215 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 89 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 28 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 15 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom – 7 prekršaja
  • ostali prekršaji – 38 prekršaja.

Jučer oko 12.30 sati u Puli dogodila se prometna nesreća, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pod utjecajem alkohola od 1.38 promila upravljao automobilom Renault, pulske registarske oznake, kolnikom Mažuranićeve ulice. Dolaskom do raskrižja s Radićevom ulicom, vozač je ušao u raskrižje, bez da je propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se oduzeo prednost i sudario se s automobilom Ford, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom Radićeve ulice upravljao 32-godišnjak. U nesreći su oba vozača lakše ozlijeđena, a protiv 58-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga nesreća dogodila se jučer oko 15.10 sati u naselju Cvitani kraj Poreča, kada je 57-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.85 promila i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom upravljao automobilom Mazda, slovenske registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine kretanja, vozač je izgubio nadzor nad automobilom te je sletio van kolnika. Policijski službenici uhitili su vozača te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Odgovori

Pin It on Pinterest