Program INK u prvome tjednu studenog 2021.

raspored programa INK Gradskog kazališta Pula u prvom tjednu mjeseca studenog započinje premijerom predstave za djecu VRTULJAK. Premijerne izvedbe na rasporedu  su 3. studenog 2021. u 18 i u 20 sati na Maloj sceni INK.

REŽIJA: Marjana Peršić i Leonarda Sep
GLAZBA I TEKST SONGA: LEONARDA Sep
KOSTIMOGRAFIJA: Vesna Šuput
SCENOGRAFIJA: Lena Modrušan
OBLIKOVATELJ RASVJETE: Dario Družeta

IZVOĐAČI: Mark Marić / Vito Floričić, Klara Pavlović / Natali Milovan, Petra Kovačić / Gaia Stojšić, Tea Stupar / Katja Honović, Marko Kozlica / Ive Udovičić, Filip Bilić / Karlo Nemet

VRTULJAK je dječja predstava koja kroz dinamiku, ritam izmjene pokreta, teksta i igre progovara o bitnim pitanjima odrastanja, sudjelovanja u
društvu, o poteškoćama ili lakoćama koje to nosi. Koristeći elemente dječjih igara i brojalica, ovo je priča o izazovima socijalizacije u odrastanju ispričana scenskom igrom iz perspektive djeteta nastala u suradnji s izvođačima, polaznicima Dramskog i plesnog studija INK-a.

Trajanje: 35-40 min

U petak, 5. studenoga u 20 sati,  na rasporedu je predstava HANIBAL PODZEMNI iz produkcije  HNK ZADAR. Predstava igra na Velikoj sceni INK.

AUTOR: Hristo Bojčev
REDATELJ: Matjaž Latin
SCENOGRAFIJA: Ljerka Hribar
KOSTIMOGRAFIJA: Marija Šarić Ban
GLAZBA: Ivan Ivić
OBLIKOVANJE SVJETLA: Frane Papić
FOTOGRAF: Željko Karavida K&K
ADAPTACIJA PRIJEVODA: Andrija Seifried
AUTORSKI ZVUČNI EFEKTI: Alen Liverić

IGRAJU: Alen Liverić, Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber, Petra Tunjić, Mimi Zadarski (glas)

HANIBAL PODZEMNI govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji
ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života. Predstava problematizira pitanje o pravim vrijednostima suprotstavljajući
ih gomili novca koje pohlepni likovi nastoje pridobiti, nasuprot ljubavi kao istinskoj vrijednosti koja se ne može kupiti.
Slovenski redatelj Matjaž Latin do sada je režirao više od 80 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja
su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma. Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE (2016.) nakon koje slijedi režija predstave TARZAN u kazališnoj sezoni 2018. /2019. HANIBAL PODZEMNI je njegova treća režija za HNK Zadar.

Trajanje: 80 min


*****

U suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske, u subotu, 6. studenog u 20 sati,  na rasporedu je plesna predstava SKUPA, koprodukcija Umjetničke organizacije 21:21, Zagreb i Mreže Pan – Adria, Rijeka. Predstava igra na Maloj sceni INK.

KOREOGRAFKINJA: Petra Hraščanec
PLESAČICE: Viktorija Bubalo, Ema Crnić, Lara Frgačić, Tessa Ljubić,
Ariana Prpić i Una Štalcar Fura

Uzorak neke građe u dvodimenzionalnom okviru likovnog aspekta čita se pomoću oblika, dok u ovom radu uzorak plesne građe smještamo u funkciju.
Ta funkcija ujedno je i tema – biti zajedno – te postaje način kretanja. Oblik i funkcija skupa su. Prostor trebamo skupa. U sekundi smo skupa. SKUPA smo i kad smo SAMO.

Trajanje: 45 min

Odgovori

Pin It on Pinterest