Priveden zbog krađe vozila pa prijetio policijskim službenicima

Policijski službenici priveli su muškarca zbog krađe vozila, no nakon smještaja u posebne prostorije, osumnjičeni je prijetio policijskim službenicima te ih je pokušao napasti

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađa, prijetnja i prisila prema službenoj osobi.

Nakon što je 37-godišnji hrvatski državljanin prijavio da mu je 28. listopada u poslijepodnevnim satima, iz dvorišta u naselju Loborika, 31-godišnjak otuđio automobil BMW, pulske registarske oznake i oštetio ga time za više desetaka tisuća kuna, policijski službenici raspisali su potragu za počiniteljem. Osumnjičenog su policijski službenici zatekli 30. listopada na graničnom prijelazu na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske te su ga prepratili na područje Pule, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog krađe vozila.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te se tamo počeo protupravno ponašati tako da je udarao po vratima te je odjećom prekrio nadzornu kameru. Policijski službenici upozorili su ga na ponašanje, no 31-godišnjak ih je počeo vrijeđati i prijetiti im te ih je pokušao fizički napasti. Policijski službenici uporabili su sredstva prisile nad osumnjičenim, pri čemu su dvojica policajaca lakše ozlijeđena, a lakše je ozlijeđen i 31-godišnjak.

Radi sumnje da je počinio kaznena djela, osumnjičeni je 31. listopada u večernjim satima proveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

Odgovori

Pin It on Pinterest