Brazilski dani u Kinu Valli

Povodom 9. Brazilskih dana u Puli, u Kinu Valli će se od 9. do 11. studenoga prikazati suvremeni i nagrađivani filmski naslovi brazilske kinematografije.

Temeljen na bestselleru iz 1995. godine “Rijetko i svakidašnje cvijeće”: Priča Elizabeth Bishop i Lote de Macedo Soares, 9. studenog u 19 sati prikazat će se Stremiti ka mjesecu (r. B. Baretto), film koji dramatizira strastvenu i često izrazito dramatičnu ljubavnu aferu između američke pjesnikinje Elizabeth Bishop i brazilske arhitektice Lote de Macedo Soares. 

10. studenog prikazat će se komedija Kako se snimao film o kanalizaciji (r. J. Furtado), priča o stanovnicima maloga sela u južnome Brazilu kojima je nužna gradnja odvodnoga kanala. Budući da u općini nema dovoljno sredstava za izgradnju, ali postoji fond namijenjen snimanju kraćeg igranoga filma, stanovnici odlučuju snimiti film o „čudovištu iz kanala“ i sredstva za film preusmjeriti na željenu izgradnju.

Zovem se Baghdad (r. C. A. de Souza), na rasporedu 11. studenog u 17 sati, film je o sedamnaestogodišnjoj skejterici Baghdad koja živi u radničkoj četvrti u São Paulu u Brazilu. Baghdad skejta sa grupom muških prijatelja, no kada upozna grupu ženskih skejterica njezin život se mijenja.  

Program se realizira u suradnji s Veleposlanstvom Brazila, dr. sc. Milanom Puhom i Hrvatskom maticom iseljenika – Podružnica Pula, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule, a cijena ulaznice po filmu iznosi 10,00kn.

Odgovori

Pin It on Pinterest