Program “ZFF putuje” u Kinu Valli

Od 19. do 21. studenog u Kinu Valli prikazat će se odabrani naslovi iz glavnog i popratnih programa Zagreb Film Festivala. ZFF-ov putujući program, istovremeno sa zagrebačkom publikom, pratit će i publika Kina Valli, po prigodnoj cijeni od 15,00kn po projekciji.

Nominiran za Oscara za najbolji film na stranom jeziku i premijerno prikazan u Veneciji, u petak, 19. studenog u 19:20 prikazat će se Čovjek koji je prodao svoju kožu (r. K. Ben Hania). Film donosi priču o mladom prognaniku iz Sirije, koji prihvaća ponudu kontroverznog umjetnika. Njegovo tijelo pretvara u umjetničko djelo a ta mu je odluka donijela sve samo osim slobode.

Još samo malo (r. H. Ramezan) film je o obitelji koja živi u izbjegličkom centru u Finskoj. Tijekom školskih praznika saznaju da im je odbijen azil, a roditelji podnose posljednju žalbu i nastavljaju sa svojom svakodnevicom, trudeći se zadržati pozitivan stav unatoč prijetnji deportacije. Film će se prikazati 20. studenog u 17:00 sati.

Posljednji će se prikazati Najgora osoba na svijetu (r. J. Trier), 21. studenog u 19:00. Film prati četiri godine života mlade žene koja plovi nemirnim vodama svog ljubavnog života i bori se da pronađe svoj put u karijeri, a njezine odluke čine se jednako ispravne i neispravne. 

Odgovori

Pin It on Pinterest