Istra 1961 dva puta vodila, pa u svome stilu prosula vodstvo i ispala iz kupa!

Foto: arhiva

Gorica i Istra 1961 su se sastale u sklopu četvrtfinala Kupa Hrvatske. Utakmicu su obilježila četiri pogodka i veoma uzbudljiva utakmica za neutralnoga gledatelja. Istra 1961 kao što je to već standardan slučaj, prvo je povela, a zatim gol za izjednačenje primila u drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga poluvremena. Da bi u 80. ponovno povela, no i primila izjednačujući pogodak u 96. sudačke nadoknade. Idemo redom:

Trebala je Gorici samo jedna minuta da stvori prvu veliku priliku protiv Istre, Kalik je pravovremeno utrčao na ubačaj sa desne strane i sa otprilike pet metara pucao pored gola. U svojoj prvoj prilici, Istra 1961 dolazi u vodstvo. Po desnoj strani prošao je Serderov, ubacio za Belju koji iz slične situacije kao Kalik u prvoj minuti, postiže pogodak za 0 – 1. Uslijedilo je zatišje do 33′ kada je Lovrić iz „mrtvog kuta“ pucao daleko pored gola. Gorica nastavlja sa prijetnjama. U 37′ Babec sa ruba kaznenog prostora puca tik pored vratnice. Pred sami kraj prvoga poluvremena, Gorica je izjednačila. Prvo je Lovrić pucao precizno, Lučić obranio, a zatim se lopta odbija do Fruka koji dodaje za Matara koji pogađa za 1 – 1.

U nastavku, u 62′ Lovrić je pucao sa otprilike 25 metara no pored gola. U 65′ ponovno Lovrić prijeti, ovaj puta  puca pored vratnice. Gorica je nizala prilike no u 81′ Istra ponovno preokreće. Nakon ubačaja sa desne strane, lopta dolazi do Belje koji prima loptu u kaznenom prostoru i pogađa za 1 – 2.  U 91′ vrhunska obrana Lučića koji sa 5 metara brani udarac Cruza. U 92′ Suk je ponovno u prilici no i on puca preko gola. Nanizale su se prilike Gorice u sudačkoj nadoknadi. U 94′ Lovrić je pucao iz slobodnog udarca, no i njegov pokušaj završava pored gola. Kao i u prvome poluvremenu,  Istra prima pogodak u 96′. Lovrić je pronašao suprotni kut i pogodio za 2 – 2.

Nakon 30 minuta produžetaka, pucali su se kazneni udarci. Gorica je pobijedila Istru u raspucavanju penala 4-2 te se plasirala u polufinale kupa. Za Istru penale su postigli Desio i Galilea, dok su Iličić i Silva promašili. Za Goricu su golove postigli Jovičić, Suk, Brodić te Steenvoorden koji je postigao odlučujući pogodak.

NK Gorica: Kotarski, Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Đoka, Babec ( od 106′ Ngouali), Pršir ( od 78′ Suk), Kalik ( od 87′ Brodić) , Lovrić, Matar ( od 78′ Cruz), Fruk ( od 87′ Delfi)

NK Istra 1961: Lučić, Marin, Galilea, Da Silva, Hujber, Perera, Mlinar ( od 95′ Obanor), Bande ( od 86′ Desio), Mišković ( od 62′ Mahmoud), Serderov ( od 62′ Lisica), Beljo ( od 105′ Iličić)

Odgovori

Pin It on Pinterest