U PETAK U PULSKOM AKVATORIJU STARTA JUBILARNO 30. IZDANJE REGATE SVETI NIKOLA

Jedriličarski klub Vega tradicionalno početkom prosinca organizira na pulskim Valsalinama međunarodnu regatu Sveti Nikola, najmnogobrojniju regatu u Hrvatskoj, a svakako i jednu od najjačih i najposjećenijih regata za juniorske, kadetske i olimpijske klase u ovom dijelu Europe.

Natjecanja će se održati u pulskom akvatoriju od 2. do 5. prosinca 2021. godine, ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena. Tijekom tri dana jedrenja očekuju se jedriličari iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Latvije, Malte, Crne Gore, Poljske, Slovenije, Srbije, Švicarske, Slovačke, Švedske i Ukrajine. Regata Sv. Nikola ove će godine ugostiti 101 klub iz 19 država koje jedre u klasama Optimist, ILCA 4, ILCA 6 I ILCA 7, a od 2002. godine Regata “Sv. Nikola” ušla je u međunarodni kalendar natjecanja, te se boduje za svjetsku jedriličarsku ljestvicu u olimpijskim klasama. 

Start natjecanja je svakog dana u 10 sati, što znači da će se jedrilice otiskivati na pučinu već u 9 sati i ako vremenski uvjeti budu povoljni ostajati na moru do 15 sati. Svakoga dana predviđena su po 3 jedrenja (utrke) od kojih svako traje približno sat vremena, na kraju svakog dana suci će objaviti ukupne rezultate koji nastaju zbrajanjem pojedinačnih jedrenja.

Podjela nagrada predviđena je u nedjelju u 16 sati u prostorijama kluba Vega (na Mornaru).

Odgovori

Pin It on Pinterest