Istra 1961 poražena kod kuće od Slaven Belupa

Foto: arhiva

U sklopu 18. kola 1. HNL, Istra 1961 ugostila je goste iz Koprivnice – NK Slaven Belupo. Utakmicu su obilježili pogodci Slaven Belupa u prvome poluvremenu te velika neopreznost golmana gostiju iz koje su Puljani uspjeli zabiti jedini pogodak. Krenimo redom:

U 5′ prva prilika pripala je Zapati koji je primio loptu na rubu kaznenog prostora Puljana, a zatim pucao visoko preko gola. Iduća prilika ponovno je pripala gostima, Bosec je povukao loptu na otprilike 20 metara od gola, a zatim pucao ravno u Lučića koji je sa lakoćom obranio njegov udarac. Bolja igra gostiju okrunila ih je pogotkom. U 18′ Caimacov je pucao, lopta se odbija do Zapate koji pogađa za 0 – 1, a sve je krenulo kada je loptu izgubio Silva u posljednjoj liniji obrane. Prva velika prilika Istre u 29′ kada je Beljo nakon ubačaja Marina sa lijeve strane pucao snažno pored gola. U 31′ ponovno obrana Istre izbija loptu ravno do Gode koji asistira Hadžiću koji postiže gol za 0 – 2 vodstvo gostiju.

 U nastavku, Istra je postigla pogodak zahvaljujući neopreznosti vratara Belupa. Pucao je Mišković iz slobodnog udarca, Sušak je uhvatio loptu koja je nekako prošla ispod njega te završila u mreži za 1 – 2. U 54′ Istra se probudila, ovaj puta Lisica je sa desne strane ušao u sredinu te pucao slabijom nogom, no njegov udarac odlazi pored gola. U 61′ Perera je probao „volejem“ nakon kornera, no taj udarac odlazi visoko preko gola. Uslijedilo je zatišje do 88′ kada Caimacov sa ruba kaznenog prostora puca ravno u Lučića koji lakoćom brani. U 92′ Krstanović je izbio sam pred Lučića no njegov udarac je previše slab da bi ugrozio vrata Puljana.

Sljedeću utakmicu Istra 1961 ponovno igra kod kuće protiv Hrvatskoga Dragovoljca. Utakmica sa Dragovoljcem igra se 10.12.2021. sa početkom u 18h.

NK Istra 1961: Lučić, Hujber, Silva, Einar, Marin ( od 85′ Daničić), Mlinar, Perera ( od 76′ Perković), Mišković ( od 61′ Abdallahi), Bande ( od 75′ Serderov), Beljo ( od 85′ Iličić), Lisica

NK Slaven Belupo: Sušak, Goda, Van Bruggen, Božić, Bosec, Caimacov ( od 94′ Mlinarić), Paracki, Zapata ( od 77′ Krstanović), Kocijan ( od 86′ Zirdum), Glavčić ( od 94′ Laušić), Hadžić ( od 78′ Monjac)

Odgovori

Pin It on Pinterest