Započinju radovi na izgradnji sustava odvodnje i proširenju vodoopskrbne mreže na području naselja Dolinka, Valdebek i Busoler

Sukladno najavama, idući tjedan započinju radovi na izgradnji sustava javne odvodnje i vodoopskrbe na području naselja Dolinka, Valdebek i Busoler.  Time se anticipira EU projekt Aglomeracije Pula centar, koji će se u ovoj fazi financirati vlastitim sredstvima, no obzirom na započeto programsko razdoblje OPKK 2021. – 2027. i Nacionalni plan oporavka i otpornosti, povrat uloženih sredstava zatražiti će se retroaktivno iz EU fondova.

U okviru radova izgradit će se  1700 metara gravitacijskih i tlačnih vodova i 2 crpne stanice te 225 metara vodoopsknih cjevovoda na području naselja Dolinka i  Valdebek. Na području naselja Busoler izgraditi će se 500 metara gravitacijskih i tlačnih vodova te 1 crpna stanica.

Projektom će se realizirati minimalno 75 priključaka zgrada i, većim dijelom, obiteljskih kuća na sustav javne odvodnje. Svi građani koji će ovim projektom dobiti mogućnost priključenja na javnu odvodnju, u toku građenja biti će direktno konzultirani od strane trgovačkog društva Pragrande d.o.o. oko same pozicije budućeg priključka. Troškovi izrade priključka do granice parcele uključeni su u projekt.

Ukopna vrijednost ugovorenih radova je 4.460.168,61  kuna. Radove će izvoditi društvo Ekspert gradnja d.o.o. Buzet, a ugovoreni rok za izvođenje je 10 mjeseci.

Tijekom izvođenja radove na snazi će biti  privremena regulacije prometa kroz više faza, sukladno potrebi izvođenja radova, te se mole sudionici u prometu na dodatan oprez i poštivanje prometne signalizacije.

U privitku se dostavlja privremena regulacija prometa na dionicama Valdebečkog puta i Ulice Lovežica, na k.č. br. 3710/5, 3622/1, 3723/223, 3642/4, 3611/6 i 3622/2 k.o. Pula.

Odgovori

Pin It on Pinterest