Nakon utakmice Istra 1961-Dinamo prijavljeno pet osoba!

Policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji kako bi završnica nogometnog natjecanja protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta

Kao što je i najavljeno, u Puli je jučer odigrana nogometna utakmica između NK “Istra 1961″ i GNK ”Dinamo”. Prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijačkih skupina, no pet osoba prijavljeno je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Naime, trojica muškarca u dobi od 26, 34 i 33 godine gostujuće navijačke skupine su pod utjecajem alkohola (1.07, 1.76 i 1.99 promila) pokušali ući u na tribinu, dok se jedan maloljetni navijač gostujuće momčadi zadržavao na mjestu za koje ne posjeduje odgovarajuću ulaznicu, odnosno predočio je ulaznicu i  test na COVID-19 na tuđe ime. Protiv sve četvorice pokreće se prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv maloljetnika i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja navijača obje momčadi, koji su na tribinama palili baklje. Policijski službenici utvrdili su identitet jednog maloljetnog navijača domaće momčadi te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta preostalih osoba koje su palile baklje, kao i pripadnika gostujuće momčadi zbog rasističkog ispada.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prigodom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometna utakmice.

Odgovori

Pin It on Pinterest