Na Europskom kupu u Karlovcu novi sjajan uspjeh pulskog Planet sporta

Ovog vikenda u Karlovcu je završen trodnevni Europski Kup Karlovac Open 2022, najveći kickboxing turnir u ovom dijelu Europe. Velikim interesom privukao je 144 kluba iz 27 država, 1864 prijava natjecatelja koja su nastupala na 8 tatami borilišta i dva ringa. Pulski KBK Planet Sport i dalje niže uspjehe i sa svojim borcima osvojio je 4 zlata i 4 bronce u disciplinama point fight (PF) i light contact (LC).

Zlatni na postolju Marko Džin i Ivano Čelić.

Senior Marko Džin u nastupima pokazuje svoju vrhunsku tehniku, lukavost, brzinu i pritom osvoja dvije medalje. Dolazi do postolja i zauzima 1.mjesto te dobiva zlatnu medalju i pojas u disciplini point fight -89kg u ždrijebu s Austrijancima, Bugarima i Hrvatom. Osvaja i broncu u -84kg također disciplina point gdje skupinu osvaja u ovom trenutku bolji svjetski seniorski prvak iz mađarske. Džin se bori i Gran Championu, skupini s najboljim borcima pointa iz svih težinskih kategorija seniora. U toj kategoriji bilo je 13 boraca iz sedam država a prvo mjesto pripalo je borcu iz Austrije.

Ivano Čelić, stariji kadet prijavljen u tri kategorije, uzima u svakoj zlatnu medalju. Prvi je u point fightu +69kg, prvi u light contactu +69kg i osvaja skupinu najboljih point boraca u Gran Championu, gdje se također okupljaju najbolji stariji kadeti iz svih težinskih kategorija. Neplanirano sudjeluje i u timskim borbama point fighta i to na poziv trenera poznatog mađarskog kluba gdje je dio njihovog tima što je još jedno iskustvo i čast za mladog Čelića. Nažalost bez finala bodom razlike prolazi dalje bugarski klub pobjednik skupine a Čelić dijeli broncu i 3. mjesto u timu s Mađarima.

Medalje osvajaju još juniorka Martina Grabar, 3. mjesto u light contactu -60kg i Patrick Petrić stariji kadet također 3.mjesto, bronca u disciplini point  -47kg. Teška konkurencija i svake godine sve kvalitetniji borci na ovom natjecanju daju natjecateljima dodatni motiv za napredak a trenerima viđene borbe jasni uvid u potrebne korekcije nastupa svojih boraca.

Bez postolja ali sa srdačnim borbama i pohvalama trenera Viškovića za pulski klub nastupaju i:  Stenta Michael junior PF i LC -74kg, Senta Sandi junior  PF i LC -57kg, Moris Trbulin PF juniori i seniori -63kg, Udović Ivan PF juniori i seniori -57kg,  stariji kadeti Borna Šarić PF -57kg, Marin Vuletić PF -52kg te mlađi kadeti u point fightu David Vretenar -42kg, Vito Lazarić i Tin Petrić u -37kg te Luka Grabar u -32kg.  

Kroz sve dane ovog velikog natjecanja pulski KBK Planet Sport vodili su trener Edi Višković i pomoćni trener Senad Trešnjić. Svaku dobivenu i pogotovo izgubljenu borbu na kraju zajedno analiziraju te borce motiviraju za danji rad i napredak kroz redovite treninge.   

Odgovori

Pin It on Pinterest