Sanacija vodovodne mreže u Ulici Jurja Žakna i uređenje prometnice

U svrhu izvođenja radova na sanaciji dotrajale vodovodne mreže duž Ulice Jurja Žakna od četvrtka, 24. veljače do 10. ožujka uvodi se prva, od ukupno tri faze, privremene regulacije prometa na navedenom dijelu prometnice. Postojeći cjevovod je izgrađen ’80.-ih godina te je zbog dotrajale cijevi sklon pucanju, a kako se radi o dionici s visokim tlakom, štete su velike.

U prvoj fazi, promet će biti zabranjen za sva vozila od raskrižja s Divkovićevom ulicom do Valturske ulice, stoga linije JGP-a neće prometovati tom ulicom.

Pulaprometovi autobusi koji prometuju na liniji 1 (Šijana-Stoja-Šijana), 2a (Autobusni kolodvor-Verudela-Šijana) i 3a (Šijana-Verudela-Autobusni kolodvor) prometovat će zaobilazno Ulicom prekomorskih brigada. Zamjenska stajališta za ona ispred trgovačkih centara „Kaufland“ i „Plodine“ bit će u Ulici 43. istarske divizije.

U preostale dvije faze, koje bi se trebale izvoditi od 11. ožujka do 15. travnja promet će se odvijati dvosmjerno, uz radove na cesti.

Građevinske radove na sanaciji vodovodne mreže izvodit će  tvrtka KUBIK SYSTEM iz Pule, dok će montažerske radove izvoditi VODOVOD PULA.

Po završetku radova, Grad Pula će iz sredstava održavanja nerazvrstanih cesta, izvršiti sanaciju asfalta u punoj širini prometnice te kompletno iscrtati oznake na kolniku, budući da je prometnica znatno oštećena u vidu ulegnuća, mrežastih pucanja asfalta i višestrukog prekopavanja nastalih polaganjem instalacija i izgradnjom priključaka okolnih objekata.

Procijenjena vrijednost radova sanacije vodovodne mreže iznositi će oko 690 tisuća, a sanacija kolnika oko 800 tisuća kuna bez PDV-a.

Nadalje, u svrhu  izgradnje građevine infrastrukturne namjene energetskog sustava (trafostanica i SN mreža) za potrebe distribucije električne energije  na dijelu Šišanske ceste i Ulice put od fortica, izvodit će se radovi unutar građevine nerazvrstane ceste, a sve uz prethodno fazno uvođenje privremene regulacije prometa na navedenim prometnicama.

Radove izvodi trgovačko društvo VINTIJAN d.o.o. Pula u vremenskom razdoblju od 23. veljače do 15. lipnja 2022. godine.

Za potrebe izgradnje priključka na niskonaponsku mrežu građevine stambene namjene na dijelu Tesline ulice, od raskrižja s Da Vincijevom ulicom do Zadarske ulice i na dijelu Zadarske ulice od raskrižja s Teslinom ulicom do Rakovčeve ulice, izvodit će se radovi unutar građevine nerazvrstane ceste, a sve uz prethodno uvođenje privremene regulacije prometa na navedenom dijelu prometnice.

Radove izvodi trgovačko društvo ZANITEL d.o.o. Pula, u vremenskom razdoblju od 24. veljače do 24. ožujka 2022. godine.

Pozivaju se sudionici u prometu za dodatni oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest