SUTRA U PULSKOM AKVATORIJU STARTA 16. MEMORIJAL Z. PEČENKOVIĆ

Jedriličarski klub Vega tradicionalno u veljači organizira na pulskim Valsalinama međunarodnu regatu Memorijal Zlatan Pečenković, koja se po brojnosti može pohvaliti kao druga po veličini regata u Hrvatskoj.

Natjecanja će se održati u pulskom akvatoriju od 26. do 27. veljače 2022. godine, ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena. Tijekom dva dana jedrenja očekuje se dvjestotinjak jedriličara iz Hrvatske, Češke, Italije i Poljske. Regata Memorijal Z. Pečenković ove će godine ugostiti jedriličare u klasama Optimist, ILCA 4 i ILCA 6. “Najviše jedriličara očekujemo u klasi Optimist, zbog toga što se već cijeli tjedan u Vegi održavaju pripreme za klasu Optimist koje organizira HJS. Naši sugrađani tako svakodnevno mogu vidjeti stotinjak bijelih jedra ispred uvale Valsaline. Što se tiče klase ILCA, njih očekujemo malo manje jer je isti vikend za njih bitna kriterijska regata u Splitu.” objasnio nam je Ted Weidlich, glavni odgovorni za regatno polje.

Podsjetimo se regata Memorijal Z. Pečenković zadnji put se održala 2019. godine, zadnje dvije godine je nažalost morala biti otkazana zbog pademije sa COVID-19. “Jako smo uzbuđeni što nakon tri godine pauze ponovno održavamo regatu. Nažalost zadnje dvije godine smo bili primorani regatu otkazati, sve s namjerom kako bi očuvali sigurnost i zdravlje svih gostiju, članova jedriličarskog društva, takmičara te trenera. Organizacijski sve teče ko podmazano, nadamo se da će nam vrijeme poslužiti i da ćemo regatu uspješno privesti kraju.” uzbuđeno nam je rekao predsjednik Vege Refko Ganić.  

Start prvog jedrenja je u subotu u 11 sati, što znači da će se jedrilice otiskivati na pučinu već oko 10 sati. U idealnim uvjetima trebalo bi biti 6 jedrenja, svaki dan po 3 jedrenja. Podjela nagrada predviđena je za nedjelju u popodnevnim satima, kada se jedriličari vrate na kopno u prostorijama kluba Vega (na Mornaru).

Odgovori

Pin It on Pinterest