Župan Miletić u radnom posjetu Vukovarsko – srijemskoj županiji

Istarski župan Boris Miletić danas se nalazi u službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u Vukovaru je održao radni sastanak sa županom Damirom Dekanićem, zamjenikom župana Franjom Oreškovićem i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Marijom Budimir. Tema za razgovor je bilo mnogo, a odnosile su se, u prvome redu, na razmjenu iskustava i primjera dobre prakse pa je tako župan Miletić govorio o istarskom turizmu te što je sve učinjeno da Istra postane turističkim šampionom Hrvatske.

„Vukovarsko-srijemska županija ima doista ogroman potencijal za razvoj turizma i spajanja te grane s poljoprivredom. Danas se traži autentičnost, a domaći i zdravi proizvodi su visoko na cijeni što treba svakako iskoristiti“, istaknuo je istarski župan, koji smatra da je za svaku regiju važno da lider ima jasnu viziju razvoja.

Govorilo se i o povezivanju zelene i plave Hrvatske, odnosno kako osigurati da se kod primarne proizvodnje, dodanom vrijednošću dođe do finalnog proizvoda i na taj način osigura bolja tržišna utakmica za naše proizvođače.

„Primjer su naši autohtoni, zaštićeni poljoprivredni proizvodi i pitanje da li zajednički možemo osigurati da se oni ovdje uzgoje i prerade, a potom plasiraju na tržište gdje postoji potražnja.“,  naveo je Miletić.

Župan Dekanić je izrazio veliko zadovoljstvo današnjim sastankom, kao i na prilici da Vukovarsko-srijemska županija uči od Istarske, koja po mnogočemu prednjači.

„Kolega Miletić je osoba koja ima itekako što za reći po pitanju brendiranja proizvoda i turizma te koje korake treba poduzeti da bi bili uspješni. Istra se, kao što sam imao prilike čuti, nije opredijelila za masovni turizam već onaj koji će privući goste više platežne moći i to je ono što mene zanima. To je put kojim želim da ide i naša županija“, rekao je Dekanić.

Vukovarsko-srijemski župan dotaknuo se i projekta mapiranja potencijalnih područja za ulaganja te izrade kataloga kojim se želi privući investitore.

Nakon radnog sastanka, uslijedio je posjet Vukovarskom vodotornju.

Odgovori

Pin It on Pinterest