Pripreme za izgradnju parkirališta na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske

Kako bi omogućili dodatna parkirališna mjesta te uredili makadamsku površinu na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske, Grad Pula planira izgradnju parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom.

Parkiralište će biti kapaciteta 12 parkirnih mjesta od čega je jedno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Ulaz i izlaz s parkirališta predviđen je s Ulice Bokokotorskog ustanka. Radovima je predviđena i rekonstrukcija dvaju radijusnih krivina priključka na Ulicu Joakima Rakovca. Parkirna mjesta planiraju se izvesti u eko drenažnom opločniku, a na raspoloživim zelenim površinama zasadit će se 35 sadnica niskog grmlja te četiri stabla od kojih jedno hrasta crnike te tri američka likvidambra s ciljem obogaćenja zelene infrastrukture u urbanom području.

Putem elektroničkog oglasnika objavljena je nabava za izvođenje radova na izgradnji parkirališta, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka 2022. godine. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a, a sklopu radova izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska.

Kako smo i najavili, ovaj tjedan započeli su radovi na sanaciji kolnika u Ulici Samagher, a nakon izvođenja radova unutar građevine nerazvrstane ceste – izgradnje niskonaponskog priključka od strane HEP-a. U tijeku su radovi na pripremi za asfaltiranje ceste u punoj širini, ukupne dužine 400 metara. Vrijednost investicije iznosi oko 350 tisuća kuna bez PDV-a, a dio troškova osim Grada Pule snosi i Elektroistra. Radove izvodi trgovačko društvo Cesta i bit će okončani sljedećeg tjedna.

Nadalje, krajem sljedećeg tjedna očekuje se i asfaltiranje u punoj širini i puštanje u promet gornjeg dijela Ulice Jurja Žakna, u kojoj su u tijeku radovi na zamjeni dotrajalih cijevi vodovodne mreže.

Temeljem odobrenja Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom u krugu Društvenog centra Rojc djelatnici Pulaparkinga postavili su fizičke prepreke na zelenoj površini. Prepreke su postavljene uz asfaltirani plato kod bacališta (kugla, disk, koplje) za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti kako bi se onemogućio promet i parkiranje motornih vozila na zelenoj površini te omogućilo nesmetano i sigurno korištenje bacališta.

Odgovori

Pin It on Pinterest