Raspored Programa INK od 16. do 20. ožujka 2022.

Tjedni program posvećen djeci i mladima

Raspored programa INK Gradskog kazališta Pula za slijedeći tjedan (16.- 20. ožujka 2022.). U 16.,  i  17. ožujka u  9:30 i 11 sati, te 18. ožujka u 9:30, 11 i 18 sati

na rasporedu su reprize dramsko – plesne predstave za djecu RUŽNO PAČE

Andree GOTOVINA  po motivima Hans Christian Andersena.

REDATELJICA i KOREOGRAFKINJA: Andrea Gotovina

IGRAJU: Mark MARIĆ, Noa PAVLINOVIĆ, Michelle SALOME KURSAR

Anika PAVLINOVIĆ, Geo PETROVIĆ, Lucas  ANGELINI, Nika GORČKI, Lina ŠURAN, Saša MARKOVIĆ, Zora CVIJANOVIĆ, Vito FLORIČIĆ, Rina RENIER, Katja HONOVIĆ, Lucia OSTOJIĆ VITJUK, Noah CVIJANOVIĆ, Lena DEVEDŽIĆ, Lucija RADOLOVIĆ, Matea KONTOŠIĆ, Petra MOHOROVIĆ, Tereza MIŠAN

Luka  MIHOVILOVIĆ: Pripovjedač (glas iz offa)

„Ružno pače“ danskog autora Hans Christian Andersena poznato je diljem svijeta. Nevolje i patnje malog labuda koji se greškom izlegao pačjem gnijezdu simbol su neprihvaćanja i predrasuda naspram drugačijeg. Sve što je drugačije budi neprijateljstvo, a u svijetu gdje ne postoji razumijevanje za one koji su posebni nije lako funkcionirati.

Na samom početku Ružno pače biva omalovažavano na razne načine i zlostavljano te otjerano s seoskog imanja. Odlaskom u nepoznat svijet Ružno pače susreće se s brojnim nevoljama i izazovima ali i vlastitim postignutim uspjesima.

U ovoj predstavi, na dinamičan način dramskim i koreografskim elementima isprepliću se događaji, emocije i stanja malog labuda.

UZRAST: 3+

Trajanje:  45 min

*************

U nedjelju, 20. ožujka u 11 sati,  na   Svjetski dan kazališta za djecu i mlade,  INK će reprizirati dramsko – plesnu predstavu za djecu RUŽNO PAČE.

Istoga dana, u 18 i u 20 sati, premijerama  Kantuôna Ćakuluôna, istarske priče za velike i male,  pripovjedač Aleksandar Bančić  obilježit će Svjetski dan pripovijedanja. 


Grimmove i Perraultove bajke znamo svi. No, koliko poznajemo bajke iz naše neposredne okoline? Jeste li ikada čuli za istarske narodne bajke? 
Jeste li znali da je nekada svako istarsko selo imalo svoga pripovjedača? Da je slušanje priča nekada bila omiljena zabava velikih i malih? 
Svima je jasno da se kultura usmene predaje pomalo gasi, stoga nam je njezina revitalizacija vrlo važna. Priče i bajke se danas uglavnom čitaju iz zapisanih izvora, no one mogu oživjeti jedino ako se dijele živim pripovijedanjem. 


Program pripovijedanja “Kantuôn Ćakuluôn” zamišljen je kao prozor u bogati svijet istarskih narodnih priča, ali i kao pokušaj ponovnog oživljavanja usmenog pripovijedanja na čakavskom narječju. 

Trajanje: 45 min

Odgovori

Pin It on Pinterest