Izvješće sa kadetskog prvenstva Hrvatske u judu – Paolo Krajcar postao je prvak države u težinskoj kategoriji do 73 kilograma

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadete održanom u Zagrebu, u dvorani Sutinska Vrela, nastupalo je 263 natjecatelja iz 47 klubova. Ovo prvenstvo Hrvatske okupilo je rekordan broj kadeta. Članovi JK Istarski borac osvojili su ekipno treće mjesto u muškoj konkurenciji. Paolo Krajcar postao je prvak države u težinskoj kategoriji do 73 kilograma. Natjecanje je otvorio brzim pobjedama protiv Matković Ante (JK Pujanke) i Šušković Enza ( JK Zagreb).

Četvrtfinalna borba bila je prvi veći izazov za Krajcara. Nakon neodlučenog rezultata, borba se na stavila u golden scoru, te je Paolo nakon skoro 12 minuta borbe uspio plasirati nožno bacanje za prolazak u polufinale. U polufinalnom dvoboju protiv Koncilija Dana (JK Zagreb), Krajcar je na jednaki način u golden score-u minimalnom ostvarenom prednošću osigurao finale.U finalnom dvoboju protiv Nikole Škaleca (JK Profectus Samobor), Krajcar je dominanto s dva bacanje riješio borbu u svoju koristi i zasluženo postao kadetski prvak države.


Nikola Milovanović postao je viceprvak države u težinskoj kategoriji do 66 kilograma. Nikola je ostvario tri brze i dominantne pobjede nad Hranjec Adrianom (JK Osijek), Pavlović Frediem ( JK Profectus Samobor) i Antunović Rokom ( JK Pujanke). Polufinalni dvoboj protiv Katić Ivana (JK Osijek) bio je prvi veći izazov za Milovanovića koji je kombinacijom bacanja i zahvatom držanja u parteru uspio izboriti finale. U finalnom dvoboju Katić Luka (JK Osijek) uspio je sredinom borbe ostvariti minimalnu prednost koju Nikola nije uspio stići do kraja borbe.

Odgovori

Pin It on Pinterest