Čajanka s knjigom: Tatjana Pokrajac Papucci u Dječjoj knjižnici

Na Međunarodni dan dječje knjige – 2. travnja, u goste na Čajanku s knjigom Dječju knjižnicu dolazi istarska spisateljica Tatjana Pokrajac-Papucci, koja će predstaviti svoju slikovnicu Kako je Tuga postala Radost.

Ova poučna slikovnica progovara o izražavanju emocija na zanimljiv način i potiče na razgovor o njima, a sve to kroz priču o naizgled neostvarivom prijateljstvu. Prijatelji su važan dio svačijeg života i često nam pomognu puno više nego što smo toga svjesni. Ponekad je dovoljno samo pružiti ruku u nepoznato da bismo otkrili sebe.

Prijave za sudjelovanje na Čajanci primaju se na djecja@gkc-pula.hr.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena, u organizaciji Međunarodnoga vijeća za knjige za mlade.

Tatjana Pokrajac-Papucci članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Dosad je objavila deset knjiga za djecu te je dobitnica brojnih nagrada i priznanja za svoj rad. Njezini su radovi sastavni dio udžbenika za sve niže razrede osnovne škole, a brojni su objavljeni u dječjim časopisima SMIB, Radost, Zvrk, Tintilinić, dok su joj neke su pjesme i uglazbljene.Dječja knjižnica, ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Pula, svake 1., 3. i 5. subote u mjesecu organizira Čajanke s knjigom – redovni program namijenjen djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Na subotnje razgovore o knjigama za djecu i njihovim autorima, pripovjedačima i prekrasnim pričama, kreativne maštaonice, dobrodošla su sva djeca i njihovi roditelji. Iz Knjižnice poručuju: Zavirite kroz ključanicu, odškrinite vrata i zakoračite u novu priču s nama!

Odgovori

Pin It on Pinterest