Pripazite na svoje pse kako ne bi ugrožavali sigurnost drugih!

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da pse šeću na povodcu.

U posljednjih nekoliko dana u okolici Pule evidentirana su tri događaja u kojima su neodgovorni vlasnici pustili pse da sami lutaju i ugrožavaju sigurnost građana i drugih životinja.

U subotu, 26. ožujka oko 8.20 sati, nepoznati vlasnik ostavio je u Pješčanoj Uvali bez nadzora psa koji je napao psa kojeg je na povodcu vodio 61-godišnjak te je nepoznati pas ozlijedio psa na povodcu.

Sljedećeg dana policija je zaprimila dojavu građana da se na ulici u Ližnjanu nalazi pas bez nadzora, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je oko 13 sati psa na ulicu pustio 60-godišnjak te je protiv muškarca pokrenut prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Posljednji događaj evidentiran je jučer oko 14.20 sati u Medulinu. Naime, dok je šetala sa psom na povodcu, do 44-godišnje žene je došao pas nepoznatog vlasnika te ju je ugrizao za ruku, pri čemu je žena zadobila lakše ozljede.

Policijski službenici nastavljaju provoditi radnje u cilju utvrđivanja vlasnika koji su ostavili životinje bez nadzora.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, vlasnici ne mogu pustiti pse da se ”sami šeću”, već su dužni brinuti o svojim životinjama i prilikom šetnje pse držati na povodcu kako bi se spriječili njihovi mogući napadi na druge životinje ili na ljude, posebice djecu. Također podsjećamo vlasnike pasa koji su zbog svojih urođenih svojstava i agresivnog instinkta ili izvježbanosti opasni za sigurnost ljudi da te životinje, osim povodca, prilikom šetnje na javnim površinama moraju imati i brnjicu.

Odgovori

Pin It on Pinterest