Gotovo milijuna kuna iz proračuna Istarske županije za aktivnosti županijskog Društva Crvenog križa

Istarski župan Boris Miletić, zajedno sa suradnicima primio je ravnateljicu Društva Crvenog križa Istarske županije Sandru Stipanov i administratoricu i suradnicu na programskim aktivnostima DCKIŽ Patriciju Blažević Benković. Tom su prilikom župan Miletić i ravnateljica Stipanov potpisali dva ugovora vrijedna 984 tisuće kuna.

Ugovorom o financiranju u 2022. godini, a prema usvojenom Programu rada i financijskom planu DCKIŽ, iz Proračuna Istarske županije osigurano je 827 tisuća kuna. Drugi ugovor se pak, odnosi na financiranje troškova osiguranja i prijema osoba za boravak u karanteni u 2022. godini, za što Županija izdvaja 160 tisuća kuna.

Prilikom susreta razgovaralo se o radu i aktivnostima Društva, a ravnateljica Stipanov zahvalila je županu i Istarskoj županiji na odličnoj suradnji i dugogodišnjoj financijskoj podršci, koja seže od 1995. godine. 

Župan Miletić je istaknuo značajnu i aktivnu ulogu DCKIŽ tijekom pandemije, bilo da je riječ o sudjelovanju u radu županijskog Stožera civilne zaštite, koordiniranju karantene, radu u Call centru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ispomoći pri cijepljenju stanovništva i dr. Posebno su ga zanimale aktivnosti koje DCKIŽ provodi po pitanju pružanja pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine o čemu ga je izvijestila Stipanov.

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva. Također, radi se i na unaprjeđenju provedbe javnih ovlasti i ostalih djelatnosti društava Crvenog križa s područja Istarske županije kroz unapređenje prve pomoći, unaprjeđenje darivanja krvi te realizacijom posebnih programa i projekata. Spomenimo tako program pripreme i djelovanja u kriznim situacijama, županijske javnozdravstvene prioriteti, azil i migracije, kao program Službe spašavanja života na vodi.

Odgovori

Pin It on Pinterest