Grad Pula nabavlja nova stakla za devastirane nadstrešnice na autobusnim stajalištima

Nadstrešnice kontinuirano na meti vandala

Grad Pula najoštrije osuđuje svaki oblik devastacije i otuđenja gradske imovine i apelira na svijest građana da ovakav oblik neprimjerenog ponašanja pojedinaca nije prihvatljiv. Posljednjih dana, na žalost, svjedoci smo kontinuiranog uništavanja gradske imovine.

Ovim putem još jednom ukazujemo na problematiku devastacija nadstrešnica na autobusnim stanicama, a koje su sve češća meta vandalima.

Na Velom Vrhu ispod škole razbijeno je staklo na nadstrešnici, u Ulici Starih Statuta razbijena su  dva stakla, na početku Arsenalske ulice također su razbijena stakla na nadstrešnici, u Ulici Stoja  na obje nadstrešnice kao i na okretištu kod Autokampa Stoja. Nadalje ista je situacija i na Valkanama gdje su također na objema nadstrešnicama razbijena stakla te u produžetku u Ulici Veruda u blizini gradskog bazena.

Stoga, Grad Pula priprema nabavu 30 razbijenih stakala nadstrešnica te dvije nove nadstrešnice u Ulici Bože Gumpca.

 „Svaka kuna koju Grad uloži u sanacije, koje su posljedica vandalizma, mogla se uložiti za potrebe naših sugrađana. Jedino opravdano ulaganje proračunskog novca je ulaganje u podizanje standarda življenja i zato je potrebno da svi zajedno doprinesemo tome. Apeliram na sugrađane da čuvaju našu zajedničku imovinu “, istaknuo je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

  
Inače, djelatnici Grada Pule jednom tjedno obilaze autobusna stajališta i redovno ih čiste od “grafita”, koji narušavaju njihov izgled, kao i od zalijepljenih plakata, budući da nadstrešnice nisu predviđene kao mjesto za oglašavanje.

Odgovori

Pin It on Pinterest