Filmska večer u Dnevnom – Danilo Lola Ilić: “Mapa puna snova”

Ciklus Filmskih večeri u Dnevnom, organiziranih u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“, nastavlja se u srijedu 27. travnja, u 20 sati, projekcijom dugometražnoga dokumentarnoga filma „Mapa puna snova“ autora Danila Lole Ilića. Prije same projekcije u Dnevnom boravku Rojca održat će se i razgovor s autorom filma.

Tema dokumentarnoga filma je životni put priznatoga dizajnera Predraga Spasojevića koji je javnosti najpoznatiji kao autor vizualnog identiteta pulskog filmskog festivala. Studirao je na likovnoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Miroslava Šuteja. Bio je svestran autor koji je svojim vizualnim identitetima brandirao prije nego što je pojam branda kod nas bio poznat. Njegovi su raznovrsni interesi sezali od slikarstva i grafičkog dizajna do uređenja interijera.

Danilo Lola Ilić filmski je redatelj, montažer, scenarist i producent koji živi i djeluje u Puli. Najpoznatiji je kao autor dugometražnih dokumentarnih filmova „Prašina svakodnevnog života“, „143°“, „Mapa puna snova“, „Erik“, „Tko se tuče, taj se voli?“, ali i kao autor dugo i kratkometražnih igranih filmova („Memoari slomljenog uma“, „Distortion“, „Zillion“, „Straigh Turn“…). Autor je, te je sudjelovao u izradi, brojnih promotivnih videa, reklama i glazbenih spotova. Sa svojim filmovima sudjelovao je na cijenjenim domaćim i međunarodnim festivalima na kojima je bio istican i nagrađivan za svoj rad.

Odgovori

Pin It on Pinterest