Otvorene prijave za međunarodnu rezidenciju Summer Sessions 2023 udruge Metamedij!

Rok za prijave: 24. TRAVANJ 2022.

Summer Sessions su kratkoročne međunarodne rezidencije namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Mreža kulturnih organizacija Summer Sessions diljem svijeta sponzorira i ugošćuje rezidencije. Svakog ljeta nudimo podršku umjetnicima i dizajnerima na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu. Odabrani će kandidati imati priliku razvijati svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. Svaka Summer Sessions rezidencija traje otprilike osam tjedana i održava se između srpnja i rujna. Tijekom ovog razdoblja, razvit ćete svoj projekt od koncepta do gotovog rada, spremnog za prikazivanje.

Tko se može prijaviti?

Umjetnici i dizajneri koji se bave umjetnošću i tehnologijom te su (1) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali u posljednjih pet godina i (2) žive u zemlji u kojoj postoji sponzorski partner Summer Sessions.

Partneri koji sudjeluju su:

– V2_, Nizozemska

– Metamedia, Hrvatska

– TEKS, Norveška

– Sardegna Teatro, Italija

– Tabakalera, Španjolska

– Cairotronica, Egipat

Za sve dodatne informacije javite se na: info@summersessions.net ili contact@metamedia.hr

Zašto bih se trebao prijaviti?

Odabrani umjetnici dobit će pristup prostorima domaćinske institucije, stručnu podršku i priliku za predstavljanje svojih radova na javnom događaju. Osigurat će se honorar koji uključuje troškove putovanja, smještaja i materijala.

Kako se prijaviti?

Otvoren je poziv za izdanje Summer Sessions 2023. Za prijavu posjetite https://summersessions.net/apply, rok je 24. travanj 2023.

Napravite dvominutni video u kojem objašnjavate svoj projekt i način na koji biste ga realizirali tijekom Summer Sessions rezidencije. Ne postoje tematska ograničenja i zahtjevi. Nije poželjno slati dodatne materijale, pisane ili druge. Odabir će se vršiti isključivo na temelju videa. Prenesite svoj video na uslugu kao što je YouTube ili Vimeo.* Zatim ispunite online prijavu, navodeći svoje osobne podatke i poveznicu na svoj video.

*YouTube omogućuje da videozapis označite kao unlisted, što znači da mu ne može pristupiti nitko bez URL-a. Vimeo vam omogućuje postavljanje lozinke za ograničavanje gledanja vašeg rada.

Proces ocjenjivanja

Sve prijave bit će pregledane do sredine svibnja. Odabrani će kandidati biti spojeni s domaćinskom institucijom koja odgovara prijavljenom projektu. Domaćinska institucija će s kandidatima dogovoriti praktične detalje u vezi s datumima, putovanjem, smještajem, vizama i dr.

Program se odvija uz podršku Grada Pule i Istarske županije.

Odgovori

Pin It on Pinterest