Jedriličarski klub Vega osvojio zlato, srebro i dvije bronce!

Zlato, srebro i dvije bronce za jedriličare Vege

Proteklog vikenda Jedriličarski klub Vega bio je domaćin Otvorenog Prvenstva Hrvatske u klasi ILCA 4, to je prijelazna klasa koja jedriličare i jedriličarke priprema za nastup u olimpijskim klasama ILCA 6 i ILCA 7.

Natjecanje se održalo od petka do nedjelje, a sudjelovao je 41 jedriličar. Kako je prvenstvo bilo otvorenog tipa, tako su osim hrvatskih klubova na prvenstvo došli i susjedni, slovenski klubovi. Ukupno je bilo 14 klubova iz obje države. U godinama prije COVID mjera prvenstva Hrvatske su se održavala na jesen, nakon sezone europskih i svjetskih natjecanja, a zbog straha od mjera koje se mogu očekivat, već nekoliko godina prvenstvo Hrvatske održava se na proljeće u jeku priprema za međunarodna natjecanja.

Jedrilo se po slabom i umjerenom vjetru uglavnom južnih smjerova, a odjedreno je svih 9 jedrenja, koja su i bila planirana. Zahtjevnim uvjetima na moru osim vjetra pridonio je i jak morski kurenat koji je jedrilice “gurao” u neželjenom smjeru, pa je tako jedriličarima stvarao poteškoće. U takvim uvjetima najbolje se snašao slovenac Petar Koprivec, drugoplasirana je bila splićanka Petra Marendić, a trećeplasirani puležan Tristan Tol, koji je odnio i titulu prvaka Hrvatske. Drugoplasirani hrvatski jedriličar bio je Tedi Leonardelli, a trećeplasirani Vito Fili, svo troje jedriličari su pulske Vege. U ženskoj konkurenciji državna prvakinja je Petra Marendić, odmah iza nje je Nora Gotovac, a Vegovka Lea Rakovac je brončana. U konkurenciji do 16 godina državni prvak je Karlo Ugrin, a državna prvakinja do 16 godina je porečanka Nika Fornažar.

Nagrade su najboljim jedriličarima podijelili pulski gradonačelnik Filip Zoričić te Gea Damjanović, dopredsjednica IO Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Odgovori

Pin It on Pinterest