Veliki “Disco Incognito” party na Kaštelu ove subote 

U subotu će Pulu zadrmati pravi disco ritmovi jer na Kaštelu se organizira večer plesa i dobre zabave za sve ljubitelje disco, funk & house glazbe pod nazivom Disco Incognito. Sve posjetitelje očekuje sedmosatni provod koji počinje u 21 sat. Za selekciju navedenih žanrova  pobrinut će se renomirani pulski DJ-evi Sun Matt, Jinxie Grooves, M. Funkovich, Bebetto i XXL sve do četiri sati ujutro uz “light & sound” show koji donosi Audiolab. 

Za ovakav rijetko viđeni open air disco show u Puli će trebati izdvojiti simboličnih 50 kn na ulazu.

Limitirani broj ulaznica u pretprodaji po 40kn se može pronaći u Bass baru u Puli.  

XXL

Boban Skaramuca  aka XXL počeo je pokazivati zanimanje za glazbu još od rane dobi i bilo je samo pitanje vremena kada će krenuti s miksanjem raznih ploča iz svoje kolekcije. Karijeru DJ-a započeo je na Fourt Bourgignonu u Puli 1998. godine. Nastupao je u brojnim klubovima u Istri i Hrvatskoj te na Valkana Beach Festivalima u kojoj je bio u samoj organizaciji. Dijelio je pozornicu sa svjetskim izvođačima kao što su Carl Cox i Sven Vath više puta. Sa svojom organizacijom „Kid Stuff“ organizirao je brojne partije u Istri i ostatku Hrvatske.

Dolazi nam iz Londona I to će biti njegov prvi nastup poslije 3 godine u Puli.

Bebetto

Njegovo bavljenje glazbom započinje još u osnovnoj školi na školskim partijima. Ti prvi DJ setovi bili su kombinacija punk, postpunk, ska muzike…Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća svirao je synth i bubnjeve u više pulskih punk/alter/rock bendova. Usporedno s sviranjem, tada se bavi i DJ-ingom (Polaticum, Cabahia, Uljanik…), te glazbenim novinarstvom u fanzinima i novinama (Flash, Petica, Kulturni Vjesnik, Moja Istra). Od 1996. do 1998. godine pušta jungle, drum&bass i dub na partijima udruge MALI MRAK. Od 1998. do 2004. godine radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar, DJ i glazbeni urednik. Između ostalog uređivao je i vodio emisiju elektroničke glazbe EPIDEMIJA. Od 1998. godine njegovi setovi počinju biti fuzija deep/tech/progressive elektroničke glazbe. Bebetto je bio aktivan član TCM grupe koja je organizirala MTV VALKANA BEACH FESTIVALE. Od 2003. do 2012. godine radio je kao manager, organizator i DJ u rovinjskom MONVI CENTRU. 2004/05 zajedno s Nenadom Marjanovićem Fricom, Diegom Bosuscom Pticom i Danijelom Birgmajerom Pićom proizvodi emisiju PRIJEMNIK koja se radila u klubu TEMPLE – MONVI CENTRA u Rovinju te emitirala u programu Hrt Radio Pule subotom od 22h do nedjelje u 6 ujutro. Od 2011. do 2016., na Hrt Radio Puli je zajedno s Branimirom Slijepčevićem Bradom, uređivao i vodio emisiju REVIJA NA LEDU. Od 2012. do 2020. godine bio je dio SEASPLASH Platforme, koja je aktivno sudjelovala u organizaciji OUTLOOK, DIMENSIONS, SLURP!, SEASPLASH festivala te brojnih drugih događaja. Od 2017. do 2020. bio je programski voditelj i još štošta u pulskom klubu KOTAČ. Trenutno je na pulskom RADIO ROJCu gdje uređuje i vodi emisiju MJUZA te sudjeluje u ostalim programskim aktivnostima. Aktivan je i dalje kao DJ a njegovi su setovi i dalje kombinacija deep/tech/progressive elektroničke glazbe, ali s obzirom na iskustvo zna se upustiti i u mnoge druge glazbene priče (dub, funk, chill). Fuzija je bila i ostala BEBETTO-va glazbena filozofija.

Jinxie Grooves

Jinxie Grooves sin je  okorjelih pulskih sakupljača vinila Rocka & Funka, rođen u Puli  1988. godine. Smatra se  “GROOVE DIGGEROM”  zbog stalnog, neumornog i  svakodnevnog “kopanja“ manje poznatih ili zaboraljenih semplova. Sa kolegom Matkom Funkovichem rezident je glazbenog kolektiva i programa GROOVOTEKA. Ne voli se ograničavati žanrovima  pošto kroz njegove ušne kanale rezoniraju svakojake glazbene  frekvencije, te se u njegovim setovima najčešće mogu čuti kombinacije  različitih stilova muzike. Ono što ga najviše pokreće je Funky zvuk u  ritmu stare škole Funk-a, Soul-a, Disca & House-a, iako nisu mu strani ni  drugi ritmovi, samo da je Funky.

M. Funkovich

Multimedijalni umjetnik sa diplomom Ekonomskog fakulteta. Prisutan na AV sceni od 1997. godine kao VJ SimpleVisuals. Predsjednik Udruge BukaNoise. Osnivač Soul & Funk glazbenog programa Groovoteka. Kolekcionar i ljubitelj starog zvuka.

Sun Matt

Pripremimo se za polijetanje jer u subotu na Disco Incognito stiže stilski vagabundo, istraživač eklektičnog zvuka, Sun Matt, koji bilježi istaknute selektorske nastupe u Austriji, Sloveniji, Portugalu, na Goulash Disku, na Exit Festivalu, u Njemačkoj na Zugvøgel Festivalu i na Pula film festivalu. Vrtio je i na official pre i after partyjima u Ljubljani i Puli za Parov Stelara, na Retro Opatiji te u Rijeci na official partyju za Kočani orkestar i na središnjem programu otvorenja EPK 2020 u Rijeci. U 2021. godini bio je resident u hotelu Places za mlade na Hvaru. 🎶☀️

Ovaj put za tebe radi jednu lijepu proljetnu groovy old school funky, disco kupažu. Poslušajte ga u na: https://www.mixcloud.com/Sun_Matt/

Odgovori

Pin It on Pinterest