Mnoge manifestacije održati će se povodom Dana grada Pule!

Povodom predstojećih značajnih datuma za grad Pulu, održat će se brojni raznovrsni programi. Manifestacija Dan grada Pule zajednički je nazivnik izložbenim, plesnim, kazališnim, kulturnim i sportskim programima koji će se odvijati uz tradicionalno posebno obilježavanje Međunarodnog dana rada, Dana grada Pule i Dana Europe.

Od 29. travnja do 1. svibnja održati će se na Hidrobazi Rock ‘n’ Grill Fest. Festival se otvara u petak u 17:00 sati uz Čarobnu frulu, nastavlja Psihomodo Pop, a večer završava DJ-em Jinxi Grooves. Sljedeći dan nastupit će Vatra i Elemental, a 1. svibnja za glazbeni dio zaduženi su Diktatori, Giuliano i DJ-evi. Svakog će se dana i roštiljati, a u nedjelju će se održati i utrka u organizaciji ISTRun-a. Tijekom manifestacije Rock & Grill Fest, Grad Pula i Pulapromet omogućiti će sugrađanima korištenje javnog gradskog prijevoza do same lokacije. Polasci korigirane linije u petak, subotu i nedjelju započinju od 16:30 do 21:30 od FINA-e, s intervalom svakih sat vremena. U nedjelju 01. svibnja se, osim već navedenih polazaka, dodaju i polasci u 10:30, 11:00, 13:30 i 14:30 sati.

U petak, 29. travnja u Kinu Valli s početkom u 19:20 prikazat će se dokumentarni film Krugovi u vodi (r. Danilo-Lola Ilić) a u Galeriji Makina otvorit će se izložba Time past in time present u 20 sati.

30. travnja na Trgu Portarata nastupit će Livio Morosin i Band s početkom u 20 sati, dok će glazbu na Kaštelu osigurati Disco Incognito u isto vrijeme. U Istarskom narodnom kazalištu, uz slobodan ulaz, održat će se obljetnički program Lehar u Puli.

Međunarodni dan rada obilježit će budnicama po Mjesnim odborima te polaganjem vijenaca na spomen ploči palim radnicima 1920. godine na Portarati. Tradicionalna proslava održat će se u Šijanskoj šumi s početkom u 10:30 nastupom pulskih mažoretkinja. Od 11 do 14 sati besplatno će se dijeliti pripremljene srdele, a program će popratiti predstava „Ribica duginih boja“ Udruge Logos Media  te DJ Filjo u intervalima programa. U 12:30 nastupat će Puhački orkestar grada Pule, od 14 do 16 sati In Vino Veritas a uvečer, od 18 do 20 sati Kristina Iveković trio. Građani će moći besplatnim vlakićem doći do centralne poljane a polazna stanica je ispred Šumarije, a u vremenu od 8:00 do 20:00 zabranjen je promet svim vozilima u jednom smjeru u Dukićevoj i Šandaljskoj ulici kako bi se pješacima osiguralo neometano kretanje kolnikom navedenim ulicama.

Puli će obljetnicu čestitati Studio Zaro na Forumu 3. svibnja u 10:30 sati, a pulske mažoretkinje na Trgu Portarata u 18 sati. Istog će se dana od 14 do 19 sati održati prezentacija vatrogasnih vozila i oprema na Karolini povodom „Dana vatrogastva“ a uvečer u 19:30 na pulskom Kaštelu otvorenje izložbe Imovina, pulske umjetnice Roberte Weissman Nagy. Održat će se i tradicionalno natjecanje i podjela nagrada Društva informatičara i Matematičkog društva.

Gradske ustanove Pula Film Festival, Istarsko narodno kazalište i Gradska knjižnica i čitaonica pripremile su poseban program za mlade od 29. travnja do 5. svibnja, s posebnim projekcijama, radionicama kao i prigodnim cijenama na redoviti program, odnosno članarinu za sve u dobi od 15 do 30 godina. Višednevni programi koji će se još održati su sajam cvijeća Florija na Giardinima do 30. travnja, Revija srpskog filma posvećena Rock glazbi u Kinu Valli i radionica jedrenja Jedriličarskog kluba Vega. Tijekom cjelokupnog trajanja manifestacije Aquarium Pula omogućava 50%popusta na redovitu cijenu ulaznice.

Odgovori

Pin It on Pinterest