Brojni programi povodom Tjedna za mlade

Od 29. travnja do 5. svibnja, povodom manifestacije Dana grada Pule, održat će se niz raznovrsnih programa posvećenih mladima u organizaciji javnih ustanova u kulturi Grada Pule. Svakog će se dana, izuzev u nedjelju 1. svibnja, u Kinu Valli, Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula i Istarskom narodnom kazalištu upriličiti radionice, projekcije  ili popratni kulturni programi.

U petak, 29. travnja u 11 sati otvara se informativni program „Volontiraj u Kinu Valli i na Pulskom filmskom festivalu“ na kojemu će zainteresirani moći dobiti sve informacije u vezi volontiranja, a program će se održati još u ponedjeljak, utorak i četvrtak u isto vrijeme, a prijave za sudjelovanje zaprimaju se na info@kinovalli.net. Za vrijeme cjelokupnog trajanja programa, za osobe u dobi od 15 do 30 godina, cijena ulaznice za sve projekcije iznosit će 15,00kn, a projekcije njima posvećene su glazbeni dokumentarni film Viktorija 15 (r. M. Petrović) u ponedjeljak u 18:40, Prava cijena online poslova (r. S. Walsh) u utorak u 11 sati te Infuencerica (r. M. von Horn) u četvrtak u 19:00.

Kreativni program ponudit će Gradska knjižnica i čitaonica. U petak, u 18:00 sati, održat će se Radionica kreativnog pisanja, uz prijavu na beletristika@gkc-pula.hr. Mentor radionice je književnik Amir Alagić koji će polaznike podučiti vještini pisanja kratkih priča. Radionica će se, izuzev u petak, održati i od ponedjeljka do petka u isto vrijeme. U Četvrti Sv. Teodora u Kandlerovoj ulici, u parku tik uz Knjižnicu, održat će se program Mladi poPuli: (ne)poznati mladi kulturnjaci, u utorak u 18 sati. U četvrtak u Središnjoj knjižnici u 18.30 održat će se Kul kviz o poznavanju kulture u Puli. Za čitavo vrijeme trajanja programa bit će u tijeku akcija upisa za mlade od 15 do 30 godina, tijekom koje će članarina iznositi 10,00 kn.

U Istarskom narodnom kazalištu program također započinje u petak, u 20 sati, i to plesnom predstavom Solo za sedam, autorice Andree Gotovina, kada će cijena ulaznice iznositi 50,00kn, nastavlja se u subotu s dramskom radionicom u kojoj će se svaka prijavljena osoba kroz opušten radionički pristup upoznati sa radom Dramskog studija INK, njegovim radionicama i procesom rada na predstavi uz dramske pedagoge Marijanu Peršić i Aleksandra Bančića, a zaključuje u četvrtak, u 18:00 sati s razgovorom Udruge „ZUM“ koja organizira razgovor sa mladima na temu njihovih potreba u kulturi na Sceni 5K, uz prethodnu najavu (za sve događaje) na: ds@ink.hr (ulaz iz Dobriline ulice).

Odgovori

Pin It on Pinterest