Najava Pula Sailing week-a

Od 4. do 9. svibnja u sklopu obilježavanja Dana Grada održat će se međunarodni, sportsko-zabavni program Pula Sailing week, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači.

„To je jedna lijepa pulska, ali i svjetska priča što je jako dobro za naš grad. Svaki događaj pokušavam gledati kroz sličice pa evo: dobro more, vjetar u leđa, ali i vraćanje Pule moru na jedan simboličan način. Te simbolične sličice su važne, jer Pula s mora izgleda ljepše i to je dobro za promociju grada. Hvala vam na organizaciji događaja u predsezoni što je jako važno. Pula Sailing week uvrstili smo u obilježavanje Dana grada Pule. Grad koji slavi svoj dan i dan oslobođenja znači da puno vrijedi i povijesno i za budućnost. Želim vam lijepo vrijeme i malo vjetra“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Sportsko-natjecateljski program ove godine u pulsku luku dovodi tri jedriličarske klase i to revijalnu regatu za najmlađe uzraste klase Optimist, više od 50 regatnih i obiteljskih krstaša iz

Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije te najveće brodove Sjevernog Jadrana MAXI krstaše poput Portopiccolo Prosecco Doc, Cleansport.

„S MAXI krstašima u Pulu dolazi i osam vrhunskh Chefova s Michelinovim zvjezdicama, koji će u društvu Davida Skoka i glavnog šefa Grand Hotela Brioni u petak, 6. svibnja 2022. godine sudjelovati u velikom MAXI ON COOKING CHALENGE SHOW povodom otvorenja Grand Hotela Brioni“, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Uljanik Hrvoje Markulinčić.

Arena Hospitality Group, uz partnere Grad Pulu i Turističku zajednicu grada Pule, po drugi je put ponosni domaćin ovog međunarodnog jedriličarskog spektakla. MAXI ON 2022. u znaku je otvorenja njihovog najluksuznijeg hotela Grand Hotela Brioni.

„Regata maxi krstaša koja je na rasporedu u petak, 6.svibnja, jedrit će se u akvatoriju ispred samog hotela pružajući našim sugrađanima i gostima nezaboravne i nesvakidašnje vizure. Kulinarsko natjecanje najistaknutijih Chefova iz regije nagrađenih Michelinovim zvjezdicama jamstvo je otvorenja dostojnog ovog potpuno preuređenog kultnog hotela. Početak je ovo jedne obećavajuće turističke sezone te dodatni vjetar u leđa svim dionicima kojima i ovim putem želimo uspješnu turističku sezonu“, kazala je članica Uprave Arena Hospitality Group Manuela Kraljević.

U subotu, 7. svibnja na Riječkom gatu program počinje već u 11,00 sati startom MAXI krstaša, a nastavlja se revijalnom regatom Optimista gdje će start dati višestruki osvajač olimpijskog srebra Ivica Kostelić. U popodnevnim satima nastupaju Zbor ZARO i plesne grupe, a od 17,00 kreće večernji program uz DJ Jinxie Grooves i koncert Goran Griff band i Šajete.

Start 58. Pulske regate zakazan je za nedjelju, 8. svibnja u 11,00 sati.

„ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu i vlasnik šest elitnih morskih jurilica ClubSwan 36  jedrilica dostupnih za najam, logičan je izbor partnera za ovaj projekt.  Već tijekom prošle pandemijske godine Pula Sailing Week uspio je okupiti značajan broj sudionika, a ove je godine taj značaj eksponencijalno narastao, kako u lokalnoj zajednici, tako i izvan granica Lijepe Naše. Zahvaljujući povoljnoj klimi, vjetrovima i prirodnim bogatstvima, pulski je akvatorij savršen poligon za jedrenje što je i ove godine prepoznato, a veseli nas vidjeti i sudjelovanje naših najmlađih jedriličara“, naglasila je predstavnica ACI-ja Adriana Mišković.

Claudio Demartis iz talijanskog CD Sailsa rekao je kako je područje grada Pule i Istre prekrasno te kako se njihovo sudjelovanje na regati može interpretirati kako dodanu vrijednost.

„Mi imamo jedrilice, ali vi imate prekrasan krajolik u koji sam zaljubljen oduvijek. Dugi niz godina organizirao sam događaje kao što su Barcolana u Trstu, San Pellegrino Cooking Cup u Veneciji. Mislim da je ova manifestacija zaista vrijedna i da će kroz godine biti sve veća. Ove smo godine odlučili uključiti i chefove s Michelinovim zvijezdama kako bi naglasili i kulinarsku značajnost eventa. Imamo važne ljude koji će nas pratiti s medijskog stajališta kako bi događaj bio prepoznatljiv, smatra Demartis.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj poručila je kako je nautika  jedan od bitnih proizvoda Pule, a jedrenje kao takvo ga popularizira i dodatno prezentira kroz svoje manifestacije. Maxi on regata je manifestacija koja povezuje Pulu sa Trstom i Venecijom u svibnju za Dan Grada te ujedno otvara nove mogućnosti za suradnju na području sportskog jedrenja, nautike i turizma.

„Raznolikost programa, pored same regate, ono je što je čini posebnom i čime se uklapa u grad i gradska događanja i čime može privući, ne samo ljubitelje jedrenja, već i gastronomije i zabave. Turistička zajednica upravo iz navedenih razloga, ali i zbog promocije koju donosi regata, podržava MAXI ON regatu koja bi trebala iz godine u godinu rasti i dodatno oživjeti pulski akvatorij“, zaključila je Cinkopan Korotaj.

Odgovori

Pin It on Pinterest