Položeni vijenci na spomen obilježja u povodu Dana Grada i 77. obljetnice oslobođenja

Tradicionalnim polaganjem vijenaca na spomen obilježjima obilježen je 5. svibanj – Dan oslobođenja i Dan grada Pule. U ime Grada Pule vijence su položili gradonačelnik Filip Zoričić, zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul, predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

„Čestitam svim našim sugrađankama i sugrađanima Dan grada Pule i 77. obljetnicu oslobođenja. Pula je grad prošlosti i budućnosti, jer je grad sveučilišta, grad na moru, grad novih i zelenih industrija, grad antifašizma, rocka, punka, jazza, grad malih velikih ljudi. Pula je grad svakog čovjeka i svakog dobronamjernika. Pula je posebna, jer stvara građane, a građani mijenjaju društvo na bolje. Siguran sam da je upravo 21. stoljeće stoljeće građana i vjerujem i nadam stoljeće mira“, rekao je gradonačelnik Zoričić. 

Vijenci su danas položeni na Spomen ploču palim borcima i žrtvama fašizma na Giardinima, kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa, Centralnog križa i Spomenika palim antifašističkim borcima grada Pule na Gradskom groblju te na Mornaričkom groblju.

Uz predstavnike Grada Pule polaganju vijenaca odazvali su se i predstavnici Istarske županije te Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule.

Gradonačelnik Filip Zoričić priredio je i prigodan prijem za predstavnike Udruge antifašističkih boraca Pule u Komunalnoj palači.

Odgovori

Pin It on Pinterest