“Prijatelji mora” na Forumu u Puli 

Foto: Mario Romulić i Dražen Stojčić

Dvanaestu godinu zaredom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2022. godine na deset destinacija Istre i sjevernog Jadrana izložbu će vidjeti velik  broj  posjetitelja.

O projektu „Prijatelji mora”

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturno-

turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svakog ljeta izložbama fotografija velikih formata na

otvorenom hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora.

IZLOŽBA 2022. – Prijatelji mora: „Dodir magije” 

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2022. godine na 30 velikih formata predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih u ambijentu nestvarnih vizura. Toliko su čudesne da se čak mogu doimati kao manipulacijama vezane uz morske sadržaje i odražavaju jedinstven estetski ugođaj.

Cilj ove izložbe je pokazati domaćim i stranim posjetiteljima zavidnu medijsku kulturu kroz turističku fotografiju, koja temom u zadanom vremenu na osebujan način prikazuje more u njegovoj čudnovatoj, čarobnoj  prirodi.

Fotografska izvrsnost odabranih autora očituje se u njihovom poimanju likovne estetike.

Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“, a izlažu: Ivo Pervan, Mario Romulić i Dražen Stojčić.

U suradnji s turističkim zajednicama „Prijatelje mora“ će ugostiti: Rovinj, Pula, Mali Lošinj, Krk, Baška, Njivice, Šilo, Malinska, Punat i Čavle.

Više na : www.prijateljimora.com

Odgovori

Pin It on Pinterest