Župan Miletić upriličio prijem za Odred izviđača „Istra“

Na Dan izviđača, koji se obilježava 19. svibnja, istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Gluščem, upriličio je prijem za Odred izviđača „Istra“ – starješinu Odreda Mladena Perčića i odrasle voditelje Odreda Sanju Grabar, Tajanu Lazendić i Ognjena Rokova.

Čestitavši im njihov dan, župan je rekao da je upoznat s njihovim radom te izrazio zadovoljstvo što Odred ima tradiciju i okuplja nemali broj članova, posebice u današnje vrijeme kada mlađe generacije sve više vremena borave u kućama, u virtualnom svijetu.

„Obzirom na sve promjene koje se događaju, a prije svega mislim na one klimatske, doista je hvalevrijedna vaša djelatnost jer našu djecu i mlade učite kako se prema prirodi ponašati na jedna drukčiji način, što nam je više nego potrebno. Držim da je upravo područje edukacije nešto što je ključno da bi djeca u ranijoj dobi shvatila da našu planetu trebamo svi skupa čuvati jer smo je poprilično narušili“, poručio je župan.

Starješina Mladen Perčić zahvalio je u ime Odreda i svih izviđača Istre. Kako je pojasnio, on je ujedno i predsjednik Saveza izviđača Istre, koji trenutno ima tri odreda: Odred „Uljanik“, Odred „Istra“ i Odred „Tino Lorenzetto“ Rovinj. 

Tijekom susreta je bilo govora o predstojećoj 11. Smotri izviđača Hrvatske, koja će se održati u Lovincu, u Lici, od 25. srpnja do 4. kolovoza.

„Prije pet godina ste nam, kao tadašnji gradonačelnik Pule, jako pomogli da odemo na Smotru izviđača u Kamanju, u Karlovačkoj županiji. Za sada, na ovogodišnju Smotru ide oko 60-ak izviđača iz Odreda „Istra“ i „Uljanik““, rekao je Perčić, uputivši zamolbu županu da Istarska županija bude ovogodišnji pokrovitelj odlaska na državnu Smotru. Naime, kako je pojasnio, cijena prijevoza i ostali troškovi su značajno poskupjeli. Župan Boris Miletić prihvatio je pokroviteljstvo te obećao da će Županija sufinancirati dio troškova.

Odgovori

Pin It on Pinterest