Drago Hedl u Dnevnom boravku Rojca

Dnevni boravak Rojca ugostit će legendarnog istraživačkog novinara, scenarista i romanopisca Dragu Hedla koji će predstaviti svoju knjigu „77 tužnih humoreski za ugodno popodne“. Riječ je o zbirci kolumni objavljivanih na portalu SBplus od 2020. do 2021. godine u rubrici „Tužna humoreska“, a sada objedinjenih u cjelovitu knjigu.

Istraživački novinar Drago Hedl već dugi niz godina predstavlja ono najbolje od novinarske profesije. U svom radu otkrio je brojne zločine i afere koje bi bez njegovog mukotrpnog istraživanja zasigurno ostale skrivene. Hedl predvodi i ostale hrvatske novinare čija su istraživanja inspirirana upravo njegovim radom. Kao novinar i urednik radio je u redakcijama Glasa Slavonije, Slobodne Dalmacije, Novog lista, Feral Tribunea i Jutarnjeg lista. Sada je novinar portala Telegram.hr. Hedl je surađivao s uglednim svjetskim novinama i časopisima poput britanskog The Guardiana i američkog Timea. Za svoj je istraživački rad Drago Hedl dobio više domaćih i međunarodnih nagrada među kojima se posebno ističu HND-ova nagrada za životno djelo Otokar Keršovani iz 2015. godine, Knight International Journalism Award iz 2006. godine, te nagrade Southeast European Media Organisationa (SSEMO) i Central European Initiativea za izniman doprinos istraživačkom novinarstvu koje je dobio 2008. godine. Redom Stjepana Radića za osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje demokracije te otkrivanje istine odlikovan je 2011. godine.

Drago Hedl također objavljuje publicistiku i beletristiku, a hvaljena serija Dalibora Matanića „Šutnja“ koja je nedavno emitirana na HRT-u snimljena je prema njegovoj kriminalističkoj trilogiji. Član je Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva pisaca.

S Dragom Hedlom razgovarat će Chiara Bilić, predsjednica Ogranka HND-a Istarske županije i Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, a osim o knjizi razgovarat će i o novinarstvu. O Hedlovom novinarskom putu i novinarstvu danas razgovarat će se i s Brankom Mijićem, bivšim glavnim urednikom Novog lista i potpredsjednikom Hrvatskog novinarskog društva.

Odgovori

Pin It on Pinterest