Počinje izgradnja parkirališta na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske

Kako je Grad Pula i najavio počinje izgradnja parkirališta na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske ulice. Uredit će se sadašnja makadamska površina i izgraditi suvremeno parkiralište sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska.

Parkiralište će imati 12 parkirnih mjesta od čega će jedno mjesto biti rezervirano za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Ulaz i izlaz s parkirališta predviđen je s Ulice Bokokotorskog ustanka.

Radovima je predviđena i rekonstrukcija dviju radijusnih krivina priključka na Ulicu Joakima Rakovca. Parkirna mjesta planiraju se izvesti u eko drenažnom opločniku, a na raspoloživim zelenim površinama zasadit će se 35 sadnica niskog grmlja te četiri stabla, od kojih jedno hrasta crnike te tri američka likvidambra s ciljem obogaćivanja zelene infrastrukture u urbanom području.

Zbog radova na izgradnji parkirališta do 15. srpnja 2022. godine na dijelu Rakovčeve, Pazinske i Ulice Bokokotorskog ustanka na snazi je privremena regulacija prometa u dvije faze.

Vrijednost radova je gotovo 530 tisuća kuna bez PDV-a, a izvođač je tvrtka TGT-Adriatik koji je u srijedu, 25. svibnja 2022. godine uveden u posao. Dovršetak radova planiran je sredinom srpnja.

Pozivaju se svi sudionici na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest