Župan Miletić upriličio prijem za članove pulskog Bodybuilding kluba Mornar

Istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem, upriličio je danas prijem za članove pulskog Bodybuilding kluba Mornar, bodybulidere Ninu Glavina i Tomislava Strmečkog te trenericu Katarinu Fištrović Sanković. Naime, na nedavno održanom Europskom prvenstvu u bodybuildingu, IFBB Challenge, u španjolskom gradu Santa Susanna, hrvatska reprezentacija od osam članova, kući se vratila s čak četiri medalje, od kojih su njih tri osvojili Puljani. Nina Glavina osvojila je prvo mjesto u wellness master kategoriji i treće mjesto u wellness senior kategoriji, a Tomislav Strmečki se vratio sa srebrnom medaljom u classic phisiq kategoriji seniora.

Župan Miletić čestitao im je na uspjehu te dodao kako su pozitivne sportske priče poticaj mladima da se i sami uključe u sport, a manje budu za ekranima mobitela.  Zanimalo ga je koliko je potrebno godina da se postignu ovakvi rezultati, te koliko puta tjedno treniraju. Pojasnili su da je kod bodybuildinga 90 % stvar genetike, ostalo vježba i prehrana, a trenira se šest puta tjedno.

Trenerica Katarina Fištrović Sanković zahvalila je županu na izdvojenom vremenu te na financijskoj pomoći Županije uoči prvenstva koja im je mnogo značila, budući da je riječ o skupom sportu, a troškovi za odlazak na natjecanja su posebno visoki. Također, kazala je da je BBK Mornar od 2016. godine najuspješniji u Hrvatskoj čime se posebno ponose, a Klub broji i najviše takmičara, njih 25. Kako su rekli, sljedeće natjecanje je prestižan „Arnold Classic“, koji će se u rujnu održati u Sevilli.

Odgovori

Pin It on Pinterest