Državni viceprvaci u futsalu na prijemu kod župana

Ovog je vikenda u Makarskoj održano finale Prve hrvatske malonogometne lige, na kojem je Fustal Pula Stanoinvest osvojio 2. mjesto. Tim je povodom danas održan prijem istarskog župana Borisa Miletića i pročelnika Kabineta župana Ivana Glušca za ekipu Kluba na čelu s tajnikom Goranom Mihovilovićem.

„Od srca vam čestitam na 2. mjestu, što je sjajan rezultat. Napravili ste jedan veliki iskorak, a to malo što vam je nedostajalo za 1. mjesto neka vam bude motiv i poticaj da još jače grizete. Kad pogledamo našu zemlju, kao relativno malu u svjetskim okvirima, i sportske rezultate koje ostvarujemo, dolazi do izražaja ne samo talent naših sportaša već i snaga i volja“, rekao je župan Miletić, kojem je potom kapetan David Mataja uručio osvojenu srebrnu medalju.

„Mi smo projekt koji je tek počeo prije četiri godine, dok ste bili gradonačelnikom Pule i od samog početka ste stali uz nas i vjerovali u našu priču. Na tome vam veliko hvala! Mislim da smo opravdali dato nam povjerenje, a ovi dečki su potvrda da imamo talentirane mlade ljude, kojima treba dati priliku. Smatram da je sport jedna velika prilika Istre. Nama je čast i zadovoljstvo prenositi ime našeg grada i promovirati našu regiju“, poručio je tajnik Mihovilović dodajući da je Hrvatska država koja najmanje izdvaja za sport u Europskoj uniji.

„Kad je dobro rukovodstvo koje ima svoj cilj, a dečki talentirani i voljni predano trenirati postižu se veliki uspjesi. Držim i kako bi tijela javne vlasti i gospodarstvo trebali više sredstava usmjeravati u sport s ciljem vrednovanja izvrsnosti, ali i poticanja što većeg broja djece da se bavi sportom“, istaknuo je pročelnik Glušac.

Fustal Pula Stanoinvest nastavlja trenirati jer ih iduće godine očekuje UEFA Liga prvaka u malom nogometu.

Odgovori

Pin It on Pinterest