Ovoga vikenda počinje “3. Open Season Fest”

Nakon trogodišnje stanke Incognito Agency ponovno organizira glazbeno događanje „3. Open Season Fest“. Za razliku o prethodnih godina, ovogodišnje izdanje festivala podijeljeno je na dva vikenda –  03. i 04. lipanj i 10. i 11. lipanj 2022. g. –  tijekom kojih će publiku zabavljati i svojom glazbom oduševljavati ukupno 5 regionalnih renomiranih umjetnika i glazbenih sastava: Vlatko Stefanovski, Massimo, Hladno pivo, Ida Prester & Lollobrigida, ABOP (After je bolji od partija), Denis & Denis i DJ Mario Kovač.

Koncerti će se održati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, na otvorenom, na jednoj od najljepših ljetnih pozornica u Puli.

PROGRAM PO DANIMA:

U petak, 03. lipnja 2022. g. , nakon 8 godina nesviranja u Puli, na pozornicu pulskog Kaštela sa svojim bendom popet će se makedonski virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski.

Stefanovski je gitaru je počeo svirati s 13 godina, a već u adolescentskoj dobi osnovao je grupu ‘Leb i sol’. Grupa je postala jedna od najznačajnijih na glazbenoj sceni bivše Jugoslavije.

Ulaznice za koncert Vlatka Stefanovskog svi zainteresirani mogu kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr  po cijeni od 120,00 kn.

U subotu, 04. lipnja 2022. g. pozornicu preuzimaju karizmatična Ida Prester & Lollobrigida.

Po prvi put uživo u Puli, a nadamo se ne i posljednji, pulsku publiku Idaće zasigurno oduševiti izvedbom svojih najvećih hitova među kojima su i nezaobilazni „Dodir“, „Minuta“, i „Kvar”, odnosno romantično-plesni glazbeni brojevi koji su mnogima obilježili razdoblje lockdowna, ali i uz koje smo se zaljubljivali, sanjali zabranjene dodire i putovali na more. Navedeni plesni hitovi dokaz su uspješne transformacije Ide Prester iz mlade pankerice u hvaljenu electro-pop artisticu. Osim novih pjesama iz Idinog samostalnog opusa, bend će izvesti i najveće hitove Lollobrigide. Ida Prester je jedinstvena pojava u glazbenom svijetu, ali i puno šire od toga. Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone.

Iste večeri na pulskom Kaštelu nastupit će i zagrebački glazbenici okupljeni pod imenom ABOP (After je bolji od partija). ABOP je već 12 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni sinonim za uspješno spajanje elektronske glazbe i koncerata uživo. Ovu grupu čine vrhunski glazbenici koji svi od reda sviraju i u drugim, žanrovski više rocku naklonjenim bendovima. Tu su bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) i Bogumil Kulaga na sintisajzerima. ABOP je navedenim umjetnicima svojevrsni outlet za elektroniku, a kako plesna glazba zvuči u izvedbi ovih vrhunskih instrumentalista, pulska publika moći će vidjeti  na velikom partyju koji će im ovi momci zasigurno prirediti.

Idi Prester & Lollobrigidu te zagrebačkom ABOP-u, na pozornici će se 04. lipnja pridružiti i riječke electro-pop legende Denis & Denis i to u originalnom sastavu s Marinom Perazić i Davorom Toljom! Denis & Denis osnovan je 1982. godine, a njihov prvi album “Čuvaj se!” spada u remek-djela i izdanja koja su obilježila 80-te godine, a čiji sjaj ni danas ne blijedi. Taj su album obilježili klasici kao što su “Program tvog kompjutera”, “Soba 23”, “Ja sam lažljiva”, “Oaza snova”, “Čuvaj se”, “Dio refrena”..

Ulaznice za ovaj događaj svi zainteresirani mogu kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr  po cijeni od 80,00 kn.

U petak 10. lipnja 2022. g. u sklopu velike turneje “Mali krug velikih ljudi” na pozornicu će se popeti hrvatski umjetnik Massimo sa svojim bendom vrhunskih muzičara. Sve one koji na vrijeme kupe svoje ulaznice očekuju Massimovi bezvremenski hitovi, kao što su “Iz jednog pogleda”, “Suze nam stale na put”, “Zar više nema nas”, “Sjaj u tami” i brojne druge. Kako nam je u razgovoru tijekom planiranja ovog koncerta otkrio sam Massimo, koji se iznimno veseli ovom koncertu, publika će na pulskom Kaštelu dobiti priliku uživati u njegovim pjesmama u jednom potpuno drugom ruhu. Zato, ako imalo dvojite hoćete li doći na ovaj koncert, nemojte, već kupite ulaznicu i memorirajte datum na svom mobitelu.

Ulaznice za koncert Massima mogu se kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr  po cijeni od 130,00 kn.

Subota, 11. lipnja 2022. g., posljednji dan festivala „3. Open Season Fest“, rezerviran je za proslavu 35-og rođendana Hladnog piva!

Kad su u svibnju 1988. g. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu malo tko je mogao pretpostaviti da će Hladno pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova, a kamoli da će trajati impresivnih 35 godina. Kroz svo ovo vrijeme band iz Gajnica uspio je progurati punk-rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije, ali i underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione. Za mnoge grupe nedostižnu obljetnicu obilježit će serijom koncerata na kojima će okupiti fanove s početka priče, ali i jednako jake fanove koji su rođeni puno kasnije. Jurnjavu kroz 35 impresivnih godina Hladnog piva pulska publika doživjet će kroz neke od najvažnijih pjesmama s kultnih albuma, kao što su “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” ili “Knjiga žalbe” i “Svijet glamura”. To znači da će se na koncertu moći čuti pjesme kao što su “Fur immer punk”, “Zimmer frei”, “Trening za umiranje”, “Sarma”, “Politika”, “Šank”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Svijet glamura”, “Teško je ful biti kul”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Soundtrack za život”, “Superman”, “Nije sve tako sivo”, “Konobar”, “Samo za taj osjećaj”, ”Mojoj majici”, ”Fotoaparat”, ”Ne volim te”, ”Vjeruj u mene”, ”Carstvo pasea”, ”Ljetni hit”, ”Na ovim prostorima”, ”Bačkizagre stuhpa šeja”, ”Trening za umiranje”, ali i“Kišna nedjelja” ili “Carpe Diem”.

Posljednji dan festivala (11. lipnja), koji je rezerviran za nastup Hladnog piva i njihovu rođendansku proslavu 35 godina karijere, donosi još jednu glazbenu poslasticu za koju će se pobrinuti legendarni redatelj, glumac i DJ Mario Kovač iz Zagreba. On će biti, naravno, zadužen za zagrijavanje publike, ali i za nezaboravan after party.

Ulaznice za 11. lipnja 2022. svi zainteresirani mogu kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr  po cijeni od 100,00 kn.

OKVIR – Otkazana predstava

Iako je prethodno bilo najavljeno da će u sklopu festivala (09. lipnja) na pulskom Kaštelu biti odigrana i predstava “Oči Uoči Zgospod”non”, autora Enija Meštrovića, domaćoj publici poznatiji pod umjetničkim imenom Ričard, nažalost, do toga neće doći. Naime, jedan od glumaca u predstavi, Drago Veselić, nije u mogućnosti biti u Puli na dogovoreni datum.

Odgovori

Pin It on Pinterest