Javne tribine u Puli u sklopu pilot projekta Zajedničko planiranje proračuna

Zajedničko planiranje proračuna projekt je Udruge gradova koja je, uz Rab i Pakrac, Pulu odabrala kao pilot gradove u projektu. Zajedničko planiranje proračuna podrazumijeva proces u kojem se građane izravno uključuje u postupak pripreme prijedloga proračuna za narednu fiskalnu 2023. godinu.

Cilj projekta je da građani i gradska uprava zajednički planiraju projekte koji će se održati tijekom sljedeće godine. Projekt je kreiran na temelju iskustava u provedbi participativnog budžetiranja hrvatskih i europskih gradova. Temeljem toga, definirani su osnovni dijelovi procesa, a svi gradovi koji će se uključiti u ovaj projekt u svojstvu pilota obvezat će se na provedbu svih njegovih dijelova.

U Puli će se tribine održati  7. i 14. lipnja 2022. u 19,00 sati  na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Riječ je o informacijskoj kampanji kojom se poziva građane da sudjeluju u projektu Zajedničko planiranje proračuna te održavanju dviju javnih tribina o zajedničkom planiranju proračuna.

Putem obrazaca građani će predlagati gradskoj upravi potrebe koje bi trebalo financirati iduće godine, a Grad procjenjuje dopuštenost provedbe, troškove i rokove. Nakon toga, u drugoj polovini rujna i početkom listopada, održat će se tribine po svim mjesnim odborima o potrebama koje će se financirati.

Potrebe će se uvrstiti u plan proračuna za iduću godinu ili će se izvoditi odmah, ukoliko za to postoje uvjeti.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju aktivno uključe sa svojim prijedlozima i kreiraju proračun za narednu godinu.

Obrazac za predlaganje projekata za Zajedničko planiranje proračuna možete pronaći na:  https://www.pula.hr/hr/novosti/obavijesti/detail/23549/zajednicko-planiranje-proracuna/

Odgovori

Pin It on Pinterest