Organizirano razgledavanje općine Ližnjan

Foto: side hustle media

Turistička zajednica Općine Ližnjan i ove sezone nastavlja sa vođenim razgledavanjem svojih mjesta i njihovih prirodnih i povijesnih posebnosti koje će za zainteresirane posjetitelje biti besplatna, a održavati će se na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, od 11. srpnja do kraja kolovoza od ponedjeljka do četvrtka s početkom u 10 sati.

Kako bi se iznajmljivači, a i svi ostali zainteresirani upoznali sa programom VISIT koji je tijekom sezone raspoloživ posjetiteljima i gostima, danas s početkom u deset sati održalo se razgledavanje Ližnjana u pratnji vodičkinje i interpretatorice baštine Helene Pola.

Zainteresirani iznajmljivači i mještani okupili su se ispred Turističke zajednice Općine Ližnjan i sa vodičkinjom krenuli u upoznavanje mjesta u kojem su saznali zanimljivosti o crkvici sv. Majke Božje od milosti izgrađene 1704., o lokaciji Munat gdje su saznali o povijesti Ližnjana i o značenju tog mjesta za ližnjance gdje se okupljaju i danas. Šetnja se nastavila do prve hrvatske čitaonice u Ližnjanu nakon čega je slijedio obilazak župne crkve sv. Martina b. i stope sv. Martina b.

Prisutni su saznali i o aktivnostima koje slijede u organizaciji turističke zajednice, kušali su rakiju od maslinovog ulja te su uživali u stihovima mještanke Ana Marije Pavlović iz zbirke poezije „ U večin pastolin“ koje je pročitala vodičkinja Helena, a koja nam je rekla da se raduje predstojećoj sezoni jer voli rad sa lokalnim stanovništvom i turistima i iznimno joj je zadovoljstvo kroz ovakve šetnje upoznati nove ljude koji istražuju kraj u kojem su na odmoru ili su se odlučili trajno doseliti u Ližnjan i kroz ovakve šetnje imaju jedinstvenu priliku upoznati tradiciju i baštinske vrijednosti.

Natali Palko Zirdum, direktorica turističke zajednice Općine Ližnjan najavila je predstojeće šetnje za iznajmljivače i mještane u pratnji vodičkinje Helene i to 18. lipnja s početkom u 10 sati u Šišanu, 25. lipnja u Muntiću s početkom u 17 sati i 2. srpnja razgledavanje arheološkog parka Nezakcij s početkom u 10 sati.

Odgovori

Pin It on Pinterest