Završeni istražni radovi na ispitivanju tla na području bivšeg kamenoloma na Valkanama

Na području bivšeg kamenoloma na Valkanama u roku od dva tjedna završili su terenski istražni radovi kojima se ispitivao sastav i osobine tla na tom području. Istraživanje je preduvjet za izradu geotehničkog elaborata, a radove je izvodila tvrtka Geotech d.o.o. iz Rijeke.

Radovi su protekli prema zacrtanom planu i, prema prvim informacijama, nije bilo neočekivanih situacija. Trenutno je u izradi geotehnički elaborat koji će biti gotov za 15 dana, a koji će dati informacije o dubini „žive stijene“, temeljenju i ostale podatke koji su potrebni za izradu idejnog projekta hotela Valkane. Po primitku dokumenta sa službenim rezultatima istražnih radova, nastavit ćemo s daljnjim aktivnostima na projektu, poručili su iz tvrtke investitora Hotel Valkane d.o.o.

O svim daljnjim koracima obavijestit ćemo javnost na vrijeme, baš kao što smo to uvijek radili. Projektom nije predviđeno zatvaranje danas javno dostupnih površina, upravo suprotno, njime će se, uz postojeće, stvoriti nove javne površine dostupne građanima u obliku javnog parka, a svi radovi planirani su isključivo na površini bivšeg kamenoloma. Sve naše aktivnosti u skladu su za zakonima i postojećim planovima, a želimo biti transparentni te tako izbjeći širenje raznih
dezinformacija, zaključili su.

Odgovori

Pin It on Pinterest