Dva premijerna solistička koncerta – NENAD SINKAUZ: “Ne No Not” i LEO BESLAĆ: “Osuarij” u dvorištu Rojca

U subotu, 2. srpnja 2022. u 21 sat, u dvorištu Dnevnog boravka DC Rojc Pula, održat će se dva premijerna solistička koncerta u jednoj večeri (“2 u 1”):

NENAD SINKAUZ: “Ne No Not”

Solo projekt Nenada Sinkauza bavi se midi mapirenjem električne gitare te njezinom ekstremnom zvučnom ekstenzijom. Kompozicije su originalno nastale na klasičnoj gitari zatim su dekonstruirane te rekonstruirane putem midija. Mapirani zvukovi variraju od field recordinga do sempliranih električnih i akustičnih instrumenata. U nekim trenucima gitara služi samo kao triger za unaprijed snimljene materijale dok ponekad isti prate melodijske i ritmičke fraze na instrumentu. 

LEO BESLAĆ: “Osuarij”

Premijerna koncertna izvedba odabranih autorskih kompozicija za jednog instrumentalista i asortiman sintetizatora zvuka, objavljenih ujesen 2021. na dugometražnom albumu “Osuarij” te novog, dosad nesnimljenog materijala.. Stilski govoreći, repertoar većinom gravitira k ambijentalnoj i drone glazbi uz sporadične uplive starijih kompozicijskih tehnika i formi; drugim riječima, dramaturgija izvedbe programatski je pretpostavljena konvencionalnom notnom zapisu koji spomenutu izvedbu omeđuje.

Sam album u cijelosti je dostupan na poveznici https://krvustolici.bandcamp.com/album/samodopadni-prilozi-za-utopiju-vol-3-osuarij .

Ton majstor: Dean Pavletić
Tehnička potpora: AudioLAB d.o.o.
Autor promotivnog materijala: Elvis Šuke/Neven Radaković

biografije autora – izvođača:

Nenad Sinkauz rođen je 1980. u Puli. Magistrirao je etnomuzikologiju na filozofskom fakultetu u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i performer u raznim glazbenim, plesnim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Njegov rad je usmjeren prema istraživanju transverzalnih glazbenih formi. Dobitnik je četiri Zlatne arene te nagrade za najbolju glazbu na Danima hrvatskog filma. Surađuje kao skladatelj na brojnim filmskim, kazališnim, plesnim i multimedijalnim projektima.

Autor je audovizualnog projekta “… day of the year” s kojim nastupa na festivalima u SAD-u, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Japanu, Grčkoj, a koji kroz improvizaciju i live sampling istražuje odnos zvuka i videa.

Od 2010. umjetnički je voditelj zajedno sa Alenom Sinkauzom međunarodnog festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart u Puli.

Kao skladatelj i performer surađivao je sa raznim glazbenicima, koreografima, video umjetnicima, kazališnim i filmskim redateljima u Hrvatskoj i inozemstvu. Neki od njih su Danijel Žeželj, Mala Kline, Dana Budisavljević, Nevio Marasović, Dalibor Matanić, Marc Ribot, Warren Ellis, Greg Cohen, Franka Perković, Oliver Frljić, Francesco Scavetta, Mikiko Kawamura, Matija Ferlin, Petra Hrašćanec, Ksenija Zec, Saša Božić, BADco.

Leo Beslać književni je prevoditelj, instrumentalist i pjevač rođen u Zagrebu 1991. godine. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stječe pri Glazbenom učilištu Elly Bašić. Tijekom studija anglistike te ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu usavršava se na brojnim glazbenim seminarima i radionicama. Vanjski je suradnik Zbora opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te Zbora Hrvatske radiotelevizije, u sastavu kojih je tijekom proteklih pet sezona radio na dvadesetak kazališnih i koncertnih projekata. Istovremeno, surađuje s desetak sastava i sviračkih kolektiva na zagrebačkoj i hrvatskoj pop, jazz i underground sceni, a kao koproducent albuma Srce grupe Mangroove 2019. godine biva nominiran za diskografsku nagradu „Porin“. Kao skladatelj, potpisuje glazbu za kazališne predstave H.E.J.T.E.R.I. i Granatiranje, a u suradnji s Adrianom Pelcom koautor je i radiofonijskog djela Kriza krika te glazbene podloge za putopisnu radiodramu Ovdje je more uvijek blizu u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Redovito objavljuje autorske albume na internetskoj platformi Bandcamp.

Odgovori

Pin It on Pinterest