Radionica Parkoura u Rojcu!

Foto: Tamara Tasić

U petak 1. srpnja održava se radionica parkoura, umjetnosti fizičkog istraživanja prepreka koje će voditi Flynn i Nika Disney, te će na taj način predstaviti svoj rad i sve zainteresirane upoznati s parkourom. Radionice su u potpunosti besplatne!

Program započinje u 19 sati okupljanjem ispred južnog ulaza u DC Rojc. Radionica je namijenjena svima zainteresiranima, bez obzira na prijašnje iskustvo, a ukoliko sumnjate da se radionica može prilagoditi vama zbog ozljeda ili osobnih izazova možete unaprijed kontaktirati voditelje radionica.

Voditelji radionice naučit će vas kako skakati, sletjeti i penjati se po ravnim zidovima, što su temelji parkoura. Parkour je izrastao u opresivnim pariškim predgrađima; inspiriran fantazijom japanskih stripova i stvarnošću obiteljske povijesti elitnog atletizma. Unatoč svom podrijetlu kao vojno-nadahnuta metodologija za učinkovito prevladavanje prepreka, parkour se od tada razvio u kreativnu umjetničku formu; s praktičarima koji stalno redefiniraju sto je fizicki moguce, u smislu stila i razmjera. Na taj način, parkour je najbolje shvatiti kao platno na kojem se crta, a ne kao jedinstven sport, poput nogometa. Baš kao i slikarstvo, učenje osnova je ključ za daljnje istraživanje; pravila se moraju naučiti prije nego što se mogu prekršiti.

Prijaviti se možete putem maila na: info.suroj@gmail.com i disneynika@gmail.com.

Radionicu organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra. Radionica parkoura nastavlja niz uspješnih jednodnevnih radionica udruga iz DC-a Rojc kroz koje je šira zajednica mogla naučiti osnove analogne fotografije u Studiju KaPula, te kako se snaći kao izvođač u neverbalnom kazalištu na pozornici Kazališta DR. Inat. Koja je važnost hip-hopa i breakdancea u modernome društvu objasnila nam je ekipa AB Originala, sa suvremenim i modernim plesnim koracima upoznali smo se u P.K. „Infinity“, a koje biljke možemo ubrati, a koje moramo izbjegavati naučili smo od Rojčanki i Rojčana iz Odreda izviđača pomoraca „Uljanik“.

Sve one koji žele naučiti više o parkouru, upoznati se s temeljima parkoura i naučiti skakati, sletjeti i penjati se po zidovima, pozivamo da se pridruže radionici u petak 1. srpnja u 19 sati ispred južnog ulaza u Rojc.

Odgovori

Pin It on Pinterest