Crno-bijeli indie film “C’mon C’mon” s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi ovog četvrtka u Vodnjanu

Vodnjansko Art kino Cineast ovog ljeta donosi i novi film Mikea Millsa, jednog od najinteresantnijih američkih nezavisnih filmaša. U četvrtak, 28. srpnja s početkom u 21:30 sati posjetitelje očekuje visoko estetizirana audiovizualna poslastica, crno-bijeli indie film Idemo, idemo (C’mon C’mon) s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi.

Johnny (Joaquin Phoenix) newyorški je radijski producent koji zbog svog novog dokumentarističkog projekta putuje Amerikom kako bi intervjuirao djecu, postavljajući im naizgled pitanja ‘za odrasle’ (što misle o budućnosti, a što o prošlosti, koje osjećaje vežu uz njih, koliko ih je strah, itd.). Kad na putovanju ponovo uspostavi kontakt sa sestrom Viv (Gaby Hoffman) ona ga zamoli da je posjeti i pričuva joj sina, devetogodišnjeg Jesseja (Woody Norman). Johnny pristaje, no period boravka s nećakom u Los Angelesu se razdužuje, stoga je prinuđen dječaka povesti sa sobom. U tom trenutku uloge će se postupno početi obrtati pa će intervjuist po putu postati intervjuirani.

Novi film Mikea Millsa, američkog redatelja filmova i muzičkih spotova (Air, Moby, Yoko Ono, The Nation…), nastalog u nezavisnoj produkciji, svojevrsni je nastavak na njegove prethodne projekte –  Početnici (2010.) i 20th Century Woman (2016.) – koji su zasnovani na ‘obiteljskom’ iskustvu, pa je tako prvi film posveta njegovom ocu, drugi njegovoj majci, a najnoviji je nastao iz razgovora s vlastitim djetetom, čija su ga razmišljanja potaknula na snimanje. Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Telluride Film Festivalu.

Projekcije se održavaju na otvorenom u vodnjanskoj Bašti / Rotondi (nadomak vodnjanske palače) i ulaznice se ne naplaćuju. 

Odgovori

Pin It on Pinterest