Policija prilikom pretrage pronašla automatsku pušku i privela nasilnika!

Foto: ilustracija

Policijski službenika priveli su nasilnog muškarca, a prijavit će ga i radi posjedovanja zabranjenog oružja

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Muškarca se sumnjiči da je počinio kaznena djela nasilje u obitelji, povreda djetetovih prava, prijetnja, narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici utvrdili su kako je osumnjičeni posljednje tri godine verbalno i fizički napadao svoju 44-godišnju partnericu, često i u prisutnosti njenog maloljetnog djeteta te joj je prijetio nasiljem u slučaju da ga prijavi policiji.

Policijski službenici također su utvrdili kako je muškarac tijekom noći i jutra 7. na 8. kolovoza pokušao provaliti u stan u kojem boravi 44-godišnjakinja, a kada to nije uspio, angažirao je ključara da promijeni bravu, a pritom ga je obmanuo, rekavši mu da je izgubio ključ.

Prilikom pretrage stana u kojem osumnjičeni boravi u Puli, policijski službenici pronašli su automatsku pušku Thompson Submachine Gun s 48 komada metaka. Budući da je riječ o oružju čije posjedovanje je zabranjeno, policija je počinitelju oduzela oružje.

Također je prilikom pretrage pronađena i vrećica s 22.6 grama marihuane te je 36-godišnjaku naplaćena kazna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela, policijski službenici priveli su osumnjičenog danas u jutarnjim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Odgovori

Pin It on Pinterest