Promenadni koncert sutra na Forumu!

Foto: arhiva

U petak, 12. kolovoza 2022. na Forumu u 21,00 sat održat će se promenadni koncert OKUD-a „Istra“ u sklopu manifestacije „Na ulicama i trgovima 2022.“

U promenadnom koncertu nastupit će harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić” OKUD-a „Istra“ koji će se predstaviti popularne, tradicionalnim i evergreen skladbama. Orkestrom će dirigirati Julian Grgorović. Orkestru će se pridružiti dugogodišnji polaznici tečajeva u OKUD-u „Istra“ u klasi Aleksa Nadišića koji su formirali bendove za ovu prigodu.

Organizator programa je SAKUD, suorganizator OKUD „Istra“. Pokrovitelji programa su Grad Pula i TZ Grada Pule.

Orkestar je 1959. godine osnovao Stanko Mihovilić, po kojem je i nazvan nakon njegove smrti. Čine ga glazbenici raznih dobi i obrazovanja, od učenika srednje škole, studenata, do službenika, profesora, ekonomista i mnogih drugih. Trenutačno broji 20 aktivnih članova i preko deset stalnih suradnika.

Orkestar je održao mnoge koncerte diljem Hrvatske, Italije, Njemačke, Češke te u USA i Kanadi. Orkestar često snima za radio i televiziju, a izdana su i dva CD-a. 

Na brojnim nastupima, koncertnim turnejama i natjecanjima osvaja brojne nagrade i priznanja diljem Europe, a slovi kao najstariji i najkvalitetniji orkestar u Hrvatskoj.

Od 2016. umjetnički voditelj i dirigent harmonikaškog orkestra “Stanko Mihovilić” je Julian Grgorović.

Julian Grgorović magistar je glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli. Dugogodišnji je član OKUD-a Istra u kojem od malih nogu razvija ljubav prema glazbi. Također dugogodišnji je član i harmonikaškog orkestra „Stanko Mihovilić“, a od 2016.g. u ulozi je dirigenta orkestra.

Odgovori

Pin It on Pinterest