Proslava Svetog Lovre u humanitarnom ozračju

Tradicionalna Tombola bumbara vratila sa na Narodni trg u Vodnjanu – u srijedu navečer na fešti Svetog Lovre za Dan grada svi su pažljivo i napeto pratili izvlačenje brojeva i nadali se dobitku. Prodano je čak 688 listića, a prihod od prodaje u iznosu od 13.760,00 kuna namijenjen je humanitarnoj akciji “Kod kuće je najljepše”, kojom Grad Vodnjan-Dignano prikuplja financijska sredstva za obnovu kuće obitelji Belas izgorjele u požaru.

Glavni zgoditak, tombola, iznosio je 3.000 kuna, kvaterna 1.000 kuna, a činkvina od 2.000 kuna podijelile su dvije dobitnice. Utješna tombolina iznosila je 500 kuna. Večernji program su vodili legendarni Šajeta i Manula Geissa, dok je brojeve s njima izvlačila Dora Špehar.

Placa u Vodnjanu bila je prepuna Vodnjanaca i njihovih gostiju i prijatelja, svih generacija. Za stolovima se tražilo mjesto više, kafići su bili prepuni. Za gastronomsku ponudu pobrinuo se Agroturist, čiji su članovi pripremili sve za tradicionalnu gastro-manifestaciju Polenta bumbara. Palenta se jela s tripama, brodetom i junećim šugom.

Za odličnu glazbu pobrinuo se Dellboys Band iz Lovrana, a odličnim izborom pjesama rasplesao je publiku i prodrmao placu do kasno u noć. Fešta na dan svetog Lovre tek je zagrijavanje za najveću vodnjansku zabavu i vrhunac programa Vodnjanskog ljeta, glasovitu Bumbarsku feštu, koja se u subotu održava 54. put. S obzirom na sinoćnju zabavu, jasno je da vas Vodnjanci u subotu, 13. kolovoza, očekuju s puno dobre zabave i glazbe.

Odgovori

Pin It on Pinterest